22 Март 2019петък23:19 ч.

Фенове избират звездите за Мача на звездите

/ брой: 42

автор:Владимир Николов

visibility 259

За първи път в 15-годишната история на баскетболния Мач на звездите феновете ще избират играчите по примера на НБА на САЩ и Канада.
Двубоят ще се състои на 22 април в "Арена Ботевград".
Гласуването за играчите ще трае 10 дни - от 5 до 15 март. След това ще бъдат обявени капитаните и на живо ще бъде направен изборът на отборите. Тогава ще станат ясни и спонсорите на двата тима.
Билетите за двубоя са с цена от 5 лева, а в последната седмица и в деня на мача те ще струват по 7 лева.
Организаторите дадоха първа пресконференция за звездния мач с участието Иван Гавалюгов, кмет на община Ботевград, Иван Стоев от страна на спонсорите, Лили Борисова, генерален мениджър на Националната баскетболна лига, и Стефан Августинов, организационен директор на събитието. Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков пропусна пресконференцията заради спешна среща с министъра на спорта Красен Кралев.
"Това е традиционен спорт за нашия град. Надяваме се, че ще организираме този мач подобаващо и залата ще бъде пълна", каза кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.
Гласуването за избор на играчи ще се състои в сайта на събитието - www.all-star.bg.Българинът и чужденецът с най-много гласове ще бъдат капитани на двата отбора и ще избират съиграчите си.
За юбилейния мач са предвидени изненади за феновете, музикално шоу на популярен сред младежите изпълнител и много награди. Мачът е под мотото на започналата през 2015 г. кампания "Аз обичам баскетбола", която цели България да бъде домакин на група от мъжкия Евробаскет 2021. Предвиден е и Мач на звездите при аматьорите и участие на отбора по баскетбол за хора в инвалидни колички.

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 14

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 913

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 305

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 337

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 176

/ брой: 56