21 Март 2019четвъртък12:44 ч.

Тая Мая...

/ брой: 42

автор:Ева Костова

visibility 733

Работодатели пак не са доволни. Пишат до президента... Едва ли не да зареже всички други дела и да упражни правото си на вето, защото промени в Закона за омбудсмана ще ги настъпят по мазола. Щото омбудсманът ще може да извършва проверки по жалби срещу предприятия или физически лица.
За да оспорят философията на закона, работодателите се позовават на европейски, но удобни тям, практики и изисквания. Като забравят, че и ние сме в Европа, но не съвсем. И вместо да надничат под полата на омбудсмана, да погледнат в своята градина. Цитират и конституцията с неотменимостта на основните права на гражданите и недопустимостта на злоупотребата с права. Те спазват ли я?
Явно не могат да простят на Мая Манолова, че поиска законодателни промени, които да гарантират получаването на вече изработени пари от работниците. Които работодателите съзнателно спестяват в името на печалбата си или с поредния зов за помощ, че едва ли не ще фалират, ако изплатят на наетите полагаемите им се и без туй мизерни пари. Не искат някой да им се бърка и веднага търсят разбиране най-високо. Жалват се къде ли не, ако някой развали рахата им.
Май няма друго обяснение, защото от проблеми в стопанския живот у нас ври и кипи, но тях бълбукането не ги притеснява. И искат, искат - бързи промени в закони, улесняване по много линии на дейността им, да се държат по-далече синдикатите, да слушат повече заетите, да не им се мота някой в краката. Всичко знаят и всичко могат.
Сигурно, но има и графа "права на работещите", без които капиталистите ще останат без принадената стойност. А законите трябва да защитават от експлоатация точно работещите и това го знаят истинските капиталисти по света. Даже и да се променят закони в името на тази защита.

 

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 55

"Росатом" готова да строи АЕЦ "Белене" само с печалба

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 0

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 40

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 96

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 98

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 182

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 474

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 55