16 Декември 2018неделя23:03 ч.

Столичани се жалват от наргиле-бар до училище и забавачки

/ брой: 41

автор:Деси Велева

visibility 136

Столичани от кв. "Хиподрума" се жалват от наргиле-бар, който бе открит преди два месеца в непосредствена близост до три детски градини и 51 училище "Елисавета Багряна". Заведението "Сахара" е започнало да работи точно преди Коледа в парк за изненада на живеещите в района. Сега то пречи с дейността си най-вече на жителите на съседни три кооперации. Хората са принудени да търпят шума, който идва от бара до малките часове на нощта.
Те веднага са подали жалба до столичния кмет Йорданка Фандъкова и до районния кмет на "Красно село" Христо Апостолов. В нея те се оплакват от невъобразим шум от зле монтирани въздуховоди, неизвестни субстанции, изхвърлени във въздуха, викове и палене на автомобили до късно през нощта. Безсънни нощи, нарушен обществен ред, превръщащи се в блато тревни площи, съсипване на тротоарите от паркираните автомобили, са също част от причините за възмущението на жителите на района. Те с тревога установяват, и че заведението често е пълно с деца. Хората предлагат да се възстанови спортното игрище, както и заличената детска площадка в парковото пространство между улиците "Връх Тумба" и "Булаир" и пл. "Ручей".
В отговор на жалбата зам.-кметът на столицата Йоана Христова се е обърнала с молба до кмета на района да извърши проверка дали се спазват нормативните разпоредби за изграждане и работа на заведението. Следващият отговор на хората идва от шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева, от който става ясно, че е правена проверка и при нея станало ясно, че в заведението се сервира и алкохол. При проверката от бара не са могли да предоставят заявление за работно време, заверено от кмета, и затова им е дадено предписание това да бъде направено. Последното писмо, което жалбоподателите получават, е от кмета на района в началото на февруари. Той отчита, че отдел "Регистрация и контрол на търговската дейност" към районната администрация е направил проверка на бара в началото на януари. Оттам също са констатирали, че няма информация за работното време на заведението, което е нормативно нарушение. Затова на управителя на бара е изпратена покана за съставяне на акт за административно нарушение. По-късно служители на същия отдел заедно с представители на полицията отново са проверили заведението, като е установено същото нарушение. Отново е издаден констативен протокол с предписание. Изпратена е и втора покана до управителя за съставяне на акт. Досега обаче нищо не се е случило и хората подготвят нова жалба до институциите.

Президентът даде Бюджет-2019 на КС

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Стотици почетоха паметта на 18-те ястребинци

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 244

Сняг блокира страната

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

АФИС: За 11 години доверието в ЕС се е сринало с 20%

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 244

3.5 млрд. лв. е печалбата от контрабанда на цигари

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Над 61% достигнаха загубите на вода

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 244

Нови столевки с по-добра защита пуска БНБ

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 244

Европа кипи от протести

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 244

Набор от правила прие форумът за климата в Катовице

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 244

В Страсбург почетоха жертвите на атентата

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 244

Украйна създаде новата църква

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 244

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 30

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 49

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 244