19 Март 2019вторник08:39 ч.

Игри на Джендър-ментър

/ брой: 41

автор:Велиана Христова

visibility 403

Цвета Караянчева вчера направо обяви телевизионно, че "тъмните сили" са попречили да бъде ратифицирана в нашия парламент т.нар. Истанбулска конвенция. Хайде, за БСП е ясно, че е "тъмна сила", но не се усети жената, че прати и Българската православна църква сред силите на ада. Нейсе, на тези хора неграмотността и лъжата са им постоянен спътник. Нима Бойко Борисов не лъже, когато приказва, че ГЕРБ са оттеглили конвенцията от парламента? Лъже, защото тя може да бъде изтеглена от НС само с решение на правителството, което я е внесло, а такова няма. 
По-лошото е, че и умни хора папагалят нелепости, включително другарят Станишев - че, видите ли, ако искаме да сме европейци, не може да не ратифицираме конвенцията. А тези 11 държави от ЕС, които не искат да я ратифицират, те не са ли европейци? А при положение, че тази конвенция не е приета от Съвета на Европа по собствените му правила и в юридически смисъл е нищожна, написана и пробутана неизвестно от кого, дали е европейско да бъде натрапвана на държавите? 
И второ - докога власт & Ко ще повтарят публично глупостта, че конвенцията била за защита на жените от насилие и нямала общо нито с гейовете и лесбийките, ни с еднополовите бракове. Как така цял свят разбира, само ние не, че изпод завивката на "домашното насилие" изскача натрапването на половите извращения като правило и заклеймяването на традиционното, т.е. на нормалното семейство, като едва ли не престъпно?! Конвенцията изрично изисква от страните да въведат джендър образованието в училище от най-ранна възраст на децата. А за да знаят българите истината за това как в Европа се приема джендър идеологията, ето ви още един документ - обръщението на 11 църкви в Словакия, разпространено тези дни. В останалите страни, които не одобряват конвенцията, всички призиви към правителствата са те да не я ратифицират. В Словакия става дума за нещо повече - държавата да оттегли изобщо подписа си под конвенцията (правителствата първо подписват конвенцията, а след това парламентите я ратифицират и тогава тя влиза в сила). Ето самото обръщение.        

Църквите в Словакия срещу Истанбулската конвенция

На 25.02.2018 г. почти във всички католически, православни и протестантски храмове в Словакия бе прочетено следното обръщение, подписано от представители на Римокатолическата църква, Евангелската църква на аугсбургското изповедание, Гръцката католическа църква, Православната църква, Реформирана християнска църква, Църквата на Братството, Евангелската методистка църква, Баптисткото единство на баптистите, Староколическата църква, Апостолската църква в Словакия и Църквата на адвентистите на седмия ден:
Толерантност може да има към слабостта, но не и към лъжата. Целта не оправдава средствата. И не всеки път води до предварително обявената цел. Не можем да се съгласим с идеологии, които представят равнопоставеността като еднаквост и прибягват до отричането на различията между мъжа и жената.
Поради тази причина се обръщаме към правителството на Словашката република с желание то да оттегли подписа си от тази конвенция:
Модерните времена, промените в светогледа на човечеството и начина на живот, както и прекомерният акцент върху индивидуализма, личностното развитие и личните интереси доведоха със себе си негативни явления, включително различни форми на насилие, дори и в отношенията между роднини и най-вече в семействата.
Като християни ние вярваме, че Бог е създал всички човешки същества равни по достойнство. Всеки мъж и жена са неповторими; Бог иска да имаме семейство, в което взаимно да се допълваме. Насилието никога не е добър начин за решаване на проблеми. Добре е, че нашето общество все повече осъзнава тези истини и, че нашето законодателство отразява това. Това е похвално. Когато става въпрос, обаче, за постигане на възвишени идеали, е много важно да знаем какви средства избираме за постигането им. Целта не оправдава средствата. И не всеки път води до предварително обявената цел.
Ето защо ние сме загрижени за инициативите, целящи ратифицирането на спорната Конвенция на Съвета на Европа, наречена Истанбулска конвенция.
Истанбулската конвенция вижда корените на домашното насилие в "ролите" на мъжете и жените, които нарича стереотипни. Конвенцията иска да се реши този проблем, като се заличат биологично заложените разлики в човешка природа на мъжа и жената, и те да бъдат променени в полза на т.нар. равенство между половете (gender equality).
Конвенцията определя пола (gender) като "социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете" (член 3, буква в). Конвенцията, изисква същността на тези осъдителни "стереотипни роли" (член 12, параграф 1), както и въвеждането на "нестереотипните роли на половете" (член 14, параграф 1), да се следи от неясно избрана "експертна група" (член 66), която ще има приоритет над националните парламенти.
Във всички страни, ратифицирали конвенцията, ще се стигне до основни промени в законодателството, образованието и възпитанието, защото не може да бъдат направени никакви резерви по отношение, на която и да е разпоредба на тази конвенция, с изключение на няколко незначителни части (член 78, параграф 1). Не сме убедени, че експертните мнения ще отговарят на истината и ще помогнат за ефективното предотвратяване на домашното насилие. Вместо това се опасяваме се, че ратификацията ще доведе до разпространението на джендър- и антисемейна програма.
Проблемът с насилието в семейството изисква всеобхватен подход. То може да засяга не само жените, но и други уязвими хора. За всяко насилие е характерно неуважението към човешкото достойнство, което, като дар от Бога, е неприкосновено.
Християнските църкви в Словашката република се застъпват за равенство и на двата пола. Ние подкрепяме защитата на жените от каквото и да било насилие, но не можем да се съгласим с идеологии, които представят равнопоставеността като еднаквост и прибягват до отричането на различията между мъжа и жената. Естественото взаимоотношение между мъжа и жената не представлява конфликт, a призвание за хармония и взаимно допълване в Божието дело на брака и семейството.
Толерантност може да има към слабостта, но не и към лъжата. Ние сме твърдо убедени в неотменната истина за естеството на човека, за идентичността на мъжа и жената и затова, че ние като хора не определяме истината, а само я откриваме. Същевременно ние твърдим, че сме в състояние да я познаем, такива каквито сме, запазвайки здрав разум който е в състояние да знае истината относно брака, който се явява връзката между един мъж и една жена.
Ние, представителите на християнските църкви, се обръщаме с това изявление към всички граждани и държавни служители на Словашката република, за да потвърдим, че подкрепяме всички усилия за ефективно справяне с проблема с домашното насилие. Същевременно заявяваме, че много от предложенията, залегнали в Истанбулската конвенция, са израз на джендър идеологията.
Поради тази причина се обръщаме към правителството на Словашката република с желание то да оттегли подписа си от тази конвенция. Нека направим всичко по силите си, за да защитим всички хора, изложени на риск от насилие, както и да насърчаваме здрави бракове и семейства.
Молим милосърдния Господ да ни даде сили да устоим в това наше усилие: да се отнасяме към всеки човек справедливо, въз основа на неизменимата истина за същността на мъжа и жената създадени по Божия образ и подобие.
Бадин, 13 февруари 2018 г.

(Текстът на обръщението е от сайта "Гласове") 

 

Йончева призова за революция на доходите

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 53

Президентът създаде Стратегически съвет

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 53

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 53

Заловиха стрелеца от Утрехт

автор:Дума

visibility 57

Шотландия подготвя нов референдум

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 53

Турчин застреля трима в Холандия

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 53

Париж и Хага скептични към Скопие в ЕС

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 135

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 80

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 126

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 93

/ брой: 53