23 Март 2019събота21:49 ч.

Край! Свърши се!

/ брой: 37

автор:Ина Михайлова

visibility 2122

"Кобра" вика Орешник. "Кобра" чака Орешник. "Кобра" неутрализира Орешник.
Шапки ви сваляме! Поредна брилянтна операция за обезвреждане... на един човек, който бил се занимавал с дървосекачество, бил разследван за убиване на кон, ама това разследване било прекратено... И напоително от телевизионните екрани ни разказват как при "почти секретна" операция няколко дузини "кобри" и спецове храбро "неутрализирали" мъж в разцвета на силите си, който някога бил във Френския легион. Па го чакали, па го дебнeли да излезе и да го ловнат, че после и сапьори отишли за всеки случай да огледат.
Бравос! За денонощие - "кобри", справки, убит кон, легион, тинтири-минтири... Липсват гаубиците на рамо, танковете на въженце и самолетите в небето. Тоз път до гранатомета не стигнаха.
Легионер до легионера в таз държава, бе! Кротуват, спинкат, папкат, па като им прищрака нещо... Я почнат серийно да убиват като Росен от Нови Искър, я се барикадират вкъщи.
Евала на тоз Френски чуждестранен легион! Много добра подготовка удря на кадрите. Единият сума ти години се крие от властта, а другият държи в кръгова отбрана спецове и "кобри". Че що можачите от МВР не се пообучат в тоз легион? Или и тук приказката за легиона е колкото лаф да става. Аман от фантасти!
Че не е жив старият квартален байчо. Сам щеше да ловне тоз легионер от Орешник и щеше такъв да му зашие зад врата, че втори раз нямаше да се сети ни в къща да се затваря, ни кон да убива, ни да гърми на поразия.
Впрочем на пазара едно циганче продължава да шмърка от плик, а сополите му са опасали бузите. Що не пратят "кобрите" да го стреснат? Смеете се, но какво ще правим, ако утре се пръкнат десетина за обезвреждане?
Ама не го мислете. Край! Последният престъпник по наш'те земи бе задържан в Орешник.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56