19 Април 2019петък06:16 ч.

На конче с Левски

/ брой: 36

автор:Велиана Христова

visibility 650

Искам да се отмени присъдата на Робеспиер, дадена му от трибунала, дето го е обезглавил. Искам да бъде реабилитиран Джордано Бруно, щото е изгорен невинен. Това добавям към искането на Сидеров да отменим османската присъда на Левски! Но преди да атакува с пиар бесилото, да беше попрочел колегата Сидеров някои документи за това колко общо има слугата Стойчо с пищова на Левски или за великата политическа реч на Апостола пред съда, който го бил съдил, видите ли, за прост криминал. 
Ни Робеспиер, ни Левски ще възкръснат обаче от днешните политически салтоморталета, щото историческите факти не се променят след 145 години по заповед на пиарите. А да отменяме присъди от отдавна несъществуваща държава е голо патриотарско тупане в гърдите - освен ако не признаем претенциите на съседите ни, че и сега сме част от Османската империя, на която те били наследници. Просто поредно политическо яхване на "кончето" Левски. Овесват Апостола по стените на кабинетите си, без да ги е срам, че ги гледа.
И както всички си другаруват с Левски, така никой не си мръдва пръста за реалното - да бъде доказано къде е гробът му. А е съвсем лесно - след като историкът и писателят Николай Иванов с подробно изследване на "забравените" архиви на Военноисторическия музей доказа, че Левски е бил погребан в старите християнски гробища на София, че има чертежи и писмени доказателства за това от 1894 г. и че акварел на художника Иван Иванов от 1909 г. изобразява параклиса и гроба на Апостола до него. ДУМА публикува всичко това още миналата пролет и намери акварела в Музея на София. След преместването на гробищата костите на българина-светиня са били разнасяни с познатото и днес нехайство, докато накрая бомбите над София са ги унищожили. А геодезисти вече измериха и изчислиха точно мястото на гроба - до тротоара отдясно на земеделското министерство. Под паважа е много вероятно да има следи от гроба и костици, а ДНК-то на Левски е установено още през 1973 г.
Ами, проверете, бе хора! Пет процента шанс да има, си струва!

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ