15 Декември 2018събота19:16 ч.

На конче с Левски

/ брой: 36

автор:Велиана Христова

visibility 558

Искам да се отмени присъдата на Робеспиер, дадена му от трибунала, дето го е обезглавил. Искам да бъде реабилитиран Джордано Бруно, щото е изгорен невинен. Това добавям към искането на Сидеров да отменим османската присъда на Левски! Но преди да атакува с пиар бесилото, да беше попрочел колегата Сидеров някои документи за това колко общо има слугата Стойчо с пищова на Левски или за великата политическа реч на Апостола пред съда, който го бил съдил, видите ли, за прост криминал. 
Ни Робеспиер, ни Левски ще възкръснат обаче от днешните политически салтоморталета, щото историческите факти не се променят след 145 години по заповед на пиарите. А да отменяме присъди от отдавна несъществуваща държава е голо патриотарско тупане в гърдите - освен ако не признаем претенциите на съседите ни, че и сега сме част от Османската империя, на която те били наследници. Просто поредно политическо яхване на "кончето" Левски. Овесват Апостола по стените на кабинетите си, без да ги е срам, че ги гледа.
И както всички си другаруват с Левски, така никой не си мръдва пръста за реалното - да бъде доказано къде е гробът му. А е съвсем лесно - след като историкът и писателят Николай Иванов с подробно изследване на "забравените" архиви на Военноисторическия музей доказа, че Левски е бил погребан в старите християнски гробища на София, че има чертежи и писмени доказателства за това от 1894 г. и че акварел на художника Иван Иванов от 1909 г. изобразява параклиса и гроба на Апостола до него. ДУМА публикува всичко това още миналата пролет и намери акварела в Музея на София. След преместването на гробищата костите на българина-светиня са били разнасяни с познатото и днес нехайство, докато накрая бомбите над София са ги унищожили. А геодезисти вече измериха и изчислиха точно мястото на гроба - до тротоара отдясно на земеделското министерство. Под паважа е много вероятно да има следи от гроба и костици, а ДНК-то на Левски е установено още през 1973 г.
Ами, проверете, бе хора! Пет процента шанс да има, си струва!

Стотици почетоха паметта на шестте ястребинчета

автор:Дума

visibility 30

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 546

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 346

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 348

Швеция свали цената за Грипените

автор:Дума

visibility 210

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 243

16 000 "жълти жилетки" отново заляха улиците на Франция

автор:Дума

visibility 2

Франция очаква нови погроми на "жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 122

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 273

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 274

Косово се разпада на две?

автор:Дума

visibility 267

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 638

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 438

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 243