14 Декември 2018петък15:34 ч.

Актуално

Бойко се учи от Библията

/ брой: 34

автор:Константин Иванов

visibility 323

"Ау, президентът си изпусна нервите"..., скъсаха се всякакви витии да се тревожат тези дни за нервите на президента. Наистина ужасно се тревожеха двама от тримата професори, поканени за участие в последната "Панорама" на БНТ. И небезизвестният проф. Мишо Константинов (един математик, дето все се прави на политик) и световно неизвестната професор по психология Антоанета Христова. Как поне веднъж тази женица не се сбърка да не "мека" ("мислиме"," правиме"), ама нали така "мека" и премиерът, та вероятно това подтиква пишман учени филолози да замислят дали да не утвърдят мекането като норма в българския език. Та и Мишо и Антоанета напоително обясниха, че е укоризнено държанието на Радев за политик, милеещ за съдбините на родината.
А би било по-подходящо въпросната професорка да потълкува от позицията си на психоспец интервюто на Борисов по БиТиВи, което беше първопричината за последвалата реакция на президента Радев. Как се беше разплул на стола с широко разкрачени баджаци; как махаше нервно с ръка на интервюиращия да не прекъсва словоизлиянията му; как за стотен път и без никаква връзка каканиза за магистрали, успехи на митниците, вдигане на доходи, постиженията в борбата с корупцията и прочие кьорфишеци. Е, този път кьорфишекът за някаква обвързаност на "Дондуков" 1 с Пеевски май скъпо му излиза. Разбира се, не пропусна и личния си принос за приобщаването на Западните Балкани към Европа, за диалог на Брюксел с Анкара и въобще за въртенето на Земята. Последното беше обилно документирано от исторически снимки на прегръдките му с Меркел и вся остальная брюкселска..., които запълваха рафтовете на библиотеката зад гърба му. Е, по рафтовете книги нямало отбелязаха зложелатели, които злонамерено не бяха забелязали една дебела книга на масата му. А това, без съмнение, е било Библията. Бил прочел само "Винету", глупости. Библията - това са 1521 страници, които Бойко е прощудирал внимателно с молив в ръка. И това вече ни дава сигурен ключ към разгадаване на театъра със задължителните прегръдки и целувки, с които той се нахвърля на Румен Радев от първия ден на встъпването му в длъжност, та и до днес. Но към темата за ролята на Библията за тази поцелуйковщина ще се върнем накрая.
За разлика от двамата споменати участници и от хора критици на думите на президента по повод въпросното интервю на Борисов, аз пък мисля, че Румен Радев твърде дълго си сдържаше не нервите, а езика да не рече на Бойко да престане да му излиза с тарикатските пинизи на банкянски хитрец. Демонстративно тича да го прегръща и целува на път и под път, кълне се как добре се разбирали по генералски, а в същото време това е паролата за Цецо и цялата герберска пасмина: "Сечете го тоя, режете наред ветата му и всяко предложение - било за купуване на изтребители (какво разбира тоя от самолети), пък дори да рече да ме обяви за пожизнен премиер. Ясно ли е - гушкам ли го и цункам ли го - секира!"
Но тук да се върнем към Библията като наръчник за действие на премиера.
В евангелие от Марко четем:
47. Докле говореше Той, ето тълпа, а пред нея вървеше един от дванайсетте, наричан Иуда, който се приближи до Иисуса, за да го целуне. Понеже такъв знак им бе дал: когото целуна, Той е.
48. И Иисус му рече: Иудо, с целуване ли предаваш Сина человечески?
Сега ясно ли е какво е имал предвид Борисов, когато съвсем наскоро заяви, че той е най-набожният човек в България.
 
 

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 27

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 38

Валери Симеонов е номиниран за "Човек на годината"

автор:Дума

visibility 189

Окей, да не е Детска, но Правителствена ме дразни

автор:Дума

visibility 149

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 243

ЕЦБ спира да изкупува дългове

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 243

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 3

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 23

Евролидерите отрязаха Мей за нови преговори

автор:Дума

visibility 102

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 384

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 236

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 243

Как могат да се убиват деца в една европейска държава?

visibility 335

/ брой: 243