19 Март 2019вторник18:02 ч.

Не'ам думи

/ брой: 32

автор:Мая Йовановска

visibility 649

Николина Ангелкова, която и при първото, и при сегашното си пребиваване в Министерството на туризма, неколкократно обещаваше драстично поевтиняване на чадърите и шезлонгите, и което няма изгледи да се случи масово, се обяви вчера "ЗА" повишаване на цените в българските хотели. "Жизнеутвърждаващата" новина за средно около 11-процентното поскъпване, което ще усетят щастливците, планиращи лятна почивка у нас още това лято, беше пусната на общественото внимание преди няколко дни от самия бранш. Явно на принципа на теста, за да ни видят реакцията. А както стана ясно, вода в тази мелница налива и министърката. С изричното уточнение, че браншът е изцяло в частни ръце и бизнесът решава за цените.
Представителите на не един и два бранша - хлебари, мелкопреработватели и т.н., се поопариха назад в годините, защото при обявяването на подобни новини ги погваше антимонополната комисия за договаряне на цени, и сега са доста дисциплинирани. В това, което говорят пред медиите, разбира се. Какво би казала по този въпрос настоящата шефка на КЗК, а? Иначе най-добре властта да прекръсти ведомството на министерство на хотелите. А още по-точно - на хотелите с 5 звезди. Щото министърката ни осветли, че най-много нужда от поскъпване имали висококатегорийните хотели. Освен това според нея поскъпването означавало и по-високо качество на туристическия продукт. Не'ам думи!
В България властта не си прави труда да мисли за средностатистическите българи, които с всяка изминала година все по-малко избират за туризъм собствената си държава. Това е ясна тенденция през последните години, която е пропорционална на другата - че все повече нашенци избират чужбина за ваканцията си. Ама така ще е, докато някои лица от властта, а най-добре и цялата власт, не бъде пратена в постоянна ваканция.

 

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 53

ЕС иска яснота около Брекзит

автор:Дума

visibility 23

Съдят "Туитър" за дискриминация

автор:Дума

visibility 26

Ердоган сипе закани след терора в Нова Зеландия

автор:Дума

visibility 62

Мей иска отлагане на Брекзит в писмо до Доналд Туск

автор:Дума

visibility 58

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 412

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 253

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 491

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 283

/ брой: 53