12 Декември 2018сряда04:02 ч.

Честта на пагона ли?

/ брой: 32

автор:Георги Георгиев

visibility 781

Нали от криминалните романи и филми ни учат, че потенциалните престъпници са тези, които имат мотив, имат интерес за извършването на едно или друго деяние. Единствените, които имат интерес от получаването на вътрешна информация за работата на БСП, било на местно или национално ниво, са нейните политически противници. Други лица, които да имат полза от това, какво се говори на заседания на структурите на БСП, обективно няма, а единствената партия, която е реален противник на социалистите, е ГЕРБ.
Изявлението на Сотир Цацаров, че шуменската дирекция на полицията е поискала от "Позитано 20" много повече от това, което е било нужно на прокуратурата, без тя да има нужда от тази информация, е изобличаващо само по себе си. Дали това се е правело от незнание или нарочно, да си установява вътрешната проверка в МВР, макар че в тези случаи резултатът е предрешен. Кой полицейски началник ще си признае, че е действал като маша в ръцете на политици? А в случая с Шумен, много намирисва точно на такава поръчка, защото какъв интерес могат да имат униформените от съдържанието на всички протоколи и присъствени списъци от заседания на Общинския съвет на БСП за цяла година? Точно никакъв. Главният прокурор потвърждава това с думите си.
Обаче политическите опоненти на БСП в града, ако се докопат до този масив, ще извадят дивиденти. Ще могат да знаят какви са настроенията сред актива, кои хора в града са активни членове на партията, кой какво за кого е коментирал и друга такава информация, която би била много полезна в предизборна, и не само, ситуация.
Тези съмнения към полицията не са на празно място. Именно по времето на ГЕРБ униформените се превърнаха в изпълнители на шумни, но зле скроени показни и безплодни акции, в т.ч. срещу политици от БСП. Да си спомним само случаите с варненския лидер на БСП Борислав Гуцанов и с бившия зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов. Да не говорим за т.нар. Цецомобил, автомобилът, оборудван с подслушвателна апаратура, който по данни на БСП е би използван за следене на политически лица, очевидно не в полза на законността, а в неин ущърб. Този случай и участието на Цветан Цветанов в него бяха заметени, което е срамно и позорно, но е факт. Съвсем наскоро, покрай на убийството на приближения до ГЕРБ великотърновски бизнесмен Петър Христов, пък научихме как този човек е имал едва ли не пълната власт върху местната полиция. Да не говорим за най-пресния случай с кмета на Септември, който се оказа, че има документи от ДАНС, които биха му били полезни при едни избори.
Тези данни са достатъчно фрапиращи, за да породят широко обществено недоволство, а не само реакция на БСП. Обаче на обществото не му дреме. Е, докато няма бурна, мащабна реакция срещу произвола и репресията, няма да се оправим. Една БСП не стига.

 

Стрелец рани 10 и уби един в Страсбург

автор:Дума

visibility 40

Строителите на протест срещу проверките на пътища

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 241

Антикорупционната комисия спира 19 иска за 21,7 млн. лева

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 241

Наши превозвачи тръгват на бунт към Брюксел

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 241

Протест пред КЕВР заради поскъпването на водата

автор:Мая Йовановска

visibility 87

/ брой: 241

Нови влакове ще има най-рано след 3 г., призна Росен Желязков

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 241

Всеки месец изнасяме стоки за 2,2 млрд. евро

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 241

Мей иска помощ от Европа

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 241

Турция създава нова база в Черно море

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 241

Макрон породи разнородни реакции с обещанията си

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 241

Мигрантите избират влака от Истанбул към България

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 241

Левицата има визия за развитието на България

автор:Петрана Сомлева

visibility 81

/ брой: 241

Залата на кривите огледала

visibility 46

/ брой: 241

Хоби ражда природонаучен музей

автор:Аида Паникян

visibility 63

/ брой: 241