14 Декември 2018петък10:56 ч.

Какъв имидж, бе!

/ брой: 31

автор:Мая Йовановска

visibility 499

Николина Ангелкова, нашата министърка на туризма, тези дни направо лети. Елегантната госпожа с афинитет към Холивуд и Боливуд е във вихъра си. Вчера обгрижваше неформалната среща на министрите на туризма от ЕС, Турция и Западните Балкани. И говори по една от любимите си теми - китайските туристи. 2018-а щяла да е годината "ЕС-Китай". Съобщава, че се работи активно за откриване на директна авиолиния от България до Китай. Щели сме да привличаме китайските туристи с обединени усилия на страните от Балканите. Въобще ще се прави общ балкански маршрут за китайските туристи... Дето се вика паднала си е на... Това е картинката, която ни се показа вчера.
Преди ден пък след среща с хърватския й колега Гари Капели от подопечното й ведомство ни съобщиха, че хърватинът я е похвалил, задето направила българския туризъм разпознаваем за света. От друга страна, и тя сама се е похвалила пред него с ръста на туристите, който обаче е факт не заради, а въпреки властта. И снимки, усмивки, стойки. Няма да се излага, я? И всичко ни се представя от съобщения и телевизори в лачено-розово, та човек има опасност да се ошашави наистина ли това е държавата, в която живее. В същата посока е и темата за разпознаваемостта на българския туризъм, който знаем с какво асоциират и чуждите, и родните туристи.
За капак вицепремиерът, който отговаря за туризма - Валери Симеонов, и който отдавна демонстрира, че не харесва Ангелкова, явно покрай започналия разпад на управляващата коалиция, не пропусна да я порицае. Не че Симеонов може да бъде за пример, но я погна за отдавна гноясали проблеми в Слънчев бряг. Който курорт впрочем властта обяви, че ще извади от имиджа на алкохолна дестинация. Какъв имидж, какъв туризъм, бе, ще имаме, докато министърката "лети", а пък другите от властта използват безкрайните проблемите в бранша просто в своя лична или партийна полза.

Анкетна комисия ще търси корупция в ДАБЧ

автор:Дума

visibility 0

Сняг в половин България

автор:Дума

visibility 33

Лекарите в ужас от хаоса с детските клиники

автор:Велиана Христова

visibility 170

/ брой: 243

Богатите българи получават осем пъти повече от бедните

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 243

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 243

ЕЦБ спира да изкупува дългове

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 243

Евролидерите отрязаха Мей за нови преговори

автор:Дума

visibility 15

Полицията застреля терориста от Страсбург

автор:Дума

visibility 173

Мей остава начело засега

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 243

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 266

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 179

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 243

Как могат да се убиват деца в една европейска държава?

visibility 242

/ брой: 243