16 Ноември 2018петък10:43 ч.

Опростачена власт

/ брой: 29

автор:Ростислава Иванова

visibility 969

Една позорна политическа декларация на шайката националисти от НФСБ начело с лидера им Валери Симеонов поднесе на цивилизована Европа поредната порция лоша слава на България и поредно доказателство, че сме просташка държава, управлявана от неподготвени хора. Вицето Симеонов - това доказано политическо недоразумение, взело се твърде на сериозно, има глупостта да изпрати до Европарламента и германското правителство срамен политически пасквил, с обидни квалификации, лични нападки и нецензурни думи по адрес на германската зелена евродепутатка Ска Келер. Вицето го направи с претенцията, че като истински българин и отговорен държавник върши патриотично дело за благото на нацията. Така на ползу роду той нарече г-жа Келер "нагла и самонадеяна особа", "добре платен командирован сюнетчия", "зелена джихадистка" и прочие простотии. За което молим горещо драгите читатели да ни извинят!
Какво обаче постигна Валери? Едничкият резултат от акцията на преродения Бай Ганьо е национален резил. Заради него това нерадостно и унизително чувство изпитват всички българи, които за разлика от Валери са нормални, възпитани, грамотни и цивилизовани.
Те определено се чувстват и европейци, а той очевидно - не. За щастие тази група качествени българи съвсем не е малка, което резонно поражда въпроса: Защо такива хора ни управляват и ни излагат пред Европа? Проблемът идва от това, че Валери не е единичен случаен простак, изстрелян във властта. Няма да губим време да ги изброяваме, страниците няма да ни стигнат. Достатъчно е да си спомним "бисерите" пред света в последните 9 години на Бойко Борисов, които, ако влязат в томове, ще надминат трудовете на Тато. Така че днешната опростачена политическа класа, на която Симеонов е достоен представител, се роди и процъфтява в благодатните условия на явлението Бойкоборисовщина.
Затова не е чудно, че вицепремиерът избълва две страници гнусотии срещу европейски политик и премиерът не само че не го уволни, но и не го порица (спомнете си наскоро как за обидна реплика срещу колежка свалиха от поста полския зам.-председател на Европарламента). Но ние сме си в България. Нашето правителство заяви в три реда, че се разграничава от партията на Симеонов, и оправда глупостите му с... демокрацията. Значи при демокрация всеки може да говори простотии и цинизми за някого, да си обижда и да му се размине, защото това е то плурализмът. Да, ама друг път! Ясно е, че каквото и да направят коалиционните сиамски близнаци Волен и Валери, ще им се размине, защото крепят крехкото управление на Борисов. И докато простаците ни управляват, ще видим на кукуво лято Шенген и други екстри на еврочленството.
Колкото до немската евродепутатка, името й не е Ска, а Франческа, ама Валери и това не знае. Принципно вицето може и да е прав, че не е работа на немска евродепутатка да протестира в София и да ни учи на управление. Все пак наши евродепутати не крещят пред Райхстага в Берлин. Ама тези неща не се оправят с простотия, а с дипломация.

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 223

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Лидери от ЕС изразиха задоволство

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 277

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 538

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 141

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 223