16 Ноември 2018петък10:45 ч.

Северна Корея ще се срещне с Южна, но не и с Пенс

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 157

Южнокорейският президент Мун Дже Ин ще се срещне с председателя на президиума на парламента на Северна Корея и сестрата на върховния лидер Ким Чен Ун в събота, като част от плана за сближаването на двете държави около зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг.
Мун ще обядва с официалната делегация, която е изпратена от Пхенян на игрите. Тя е водена от церемониалния държавен глава на КНДР Ким Йонг Нам, който е най-високопоставеният представител на Севера, посещавал някога Южна Корея. В делегацията влиза и по-малката сестра на Ким Чен Ун - Ким Йо Джон, която става все по-влиятелна в комунистическата държава.
Северна Корея обаче няма никакво намерение да провежда срещи с американски ръководители по време на олимпиадата. Това съобщи официалната севернокорейска информационна агенция КЦТА.
"Ние ясно го декларираме. Нямаме ни най-малко намерение да се срещаме с американски ръководители по време на нашето посещение в Юга", каза високопоставен служител в севернокорейското министерство на външните работи, цитиран от КЦТА.
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс пристигна от Япония в Южна Корея вчера и бе приет от президента на страната Мун Дже Ин в неговата резиденция в Сеул - Синята къща.
В кратко изявление пред репортери Пенс се въздържа от критики срещу по-помирителния подход на Мун към Пхенян. Той поздрави Южна Корея за домакинството на игрите и обеща и занапред подкрепата на САЩ пред лицето на ядрената заплаха от Севера.
Междувременно КНДР проведе военен парад, съобщиха южнокорейски правителствени източници, като се позоваха на информация на въоръжените сили на САЩ, предаде японският телевизионен канал Ен Ейч Кей. Това е първи парад в столицата на комунистическата държава от април м.г. и е посветен на 70-години от създаването на корейската народна армия. Той се проведе ден преди откриването на зимната олимпиада в Южна Корея. Севернокорейските медии не предаваха парада на живо и не са съобщили нищо за събитието, отбелязва Ен Ейч Кей. Все пак южнокорейските телевизии излъчиха кадри от парада.Мъж гледа парада на КНДР в олимпийския ПьонгЧанг в Южна Корея
БГНЕС

 

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 223

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Лидери от ЕС изразиха задоволство

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 277

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 538

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 141

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 223