25 Март 2019понеделник14:54 ч.

Позиция

Докога все така ще я караме?

/ брой: 28

автор:Лозан Такев

visibility 545

Докога господин Никой ще идва в телевизионните студия наред и ще ни учи на морал, на поведение, ще ни внушава своите позиции по всички въпроси на деня? Росен Плевнелиев не беше излизал толкова пъти през целия си мандат, колкото сега упражнява домашно насилие над телевизионните зрители и читателите на някои вестници. Докога ще сме слушатели на нападките му срещу президента Румен Радев, на "експертните" му становища? Докога Методи Андреев ще е човекът, който ще дава акъл какво да пише в учебниците по история и как да приемаме Истанбулската конвенция?
Не са ли ни достатъчни днешните абонирани за телевизиите лица като Георги Марков, Тома Биков, Десислава Атанасова, Спас Гърневски, Антон Тодоров и пр.? Защо трябва всички тв канали в хор да дискутират и да аплодират едностранчиво и еднозначно днешните проблеми?
Росен Плевнелиев дори отиде още по-далеч. Опита се да оспори и обори посланието на цар Борис ІІІ "Винаги с Германия, никога против Русия!"
В каквато и светлина да погледнем нещата, светлинката в тунела е една и съща. Съобразяваме се с Истанбулската конвенция и джендъра без дори да сме я прочели. Подкрепяме, без да помислим за националните си интереси, санкциите срещу Русия. Уеднаквяваме позиции за външните ни граници. И пр., и пр. Каквото и да посочим, няма да сбъркаме.
А има неща, които са стабилна даденост, но те не ни интересуват и по тях никой дума не обелва. Може да не са прецизно точни данните, но защо у нас при население около 7 млн. души има почти 5000 държавни автомобила? В Германия, която е повече от 10 пъти по-многобройна като население, те са около 900. А Швеция с почти 10-милионните си жители държавните возила са едва десет.
В САЩ, които все са ни еталон напоследък, при около 320 млн. жители чиновниците са около 800 хил., в Холандия 16-17 млн. жители се обслужват от 20 хил. чиновници, а ние - от над 440 хил.
Ето ви още една тема за спор. И нека се попитаме взаимно, дори с гласа на най-новия почетен гражданин на столицата Богдана Карадочева: "Докога! Докога все така ще я караме?"

 

Още фируги от властта се оказаха клиенти на "Артекс"

автор:Дума

visibility 109

И шефът на КПКОНПИ се уредил с евтини апартаменти

автор:Дума

visibility 263

Прокуратурата влезе в МВР-Благоевград

автор:Дума

visibility 62

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 148

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 143

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 57

"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 30% за година

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 57

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 656

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 350

Мълър предаде доклада за Тръмп

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 231

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57