19 Ноември 2018понеделник12:27 ч.

Позиция

Докога все така ще я караме?

/ брой: 28

автор:Лозан Такев

visibility 281

Докога господин Никой ще идва в телевизионните студия наред и ще ни учи на морал, на поведение, ще ни внушава своите позиции по всички въпроси на деня? Росен Плевнелиев не беше излизал толкова пъти през целия си мандат, колкото сега упражнява домашно насилие над телевизионните зрители и читателите на някои вестници. Докога ще сме слушатели на нападките му срещу президента Румен Радев, на "експертните" му становища? Докога Методи Андреев ще е човекът, който ще дава акъл какво да пише в учебниците по история и как да приемаме Истанбулската конвенция?
Не са ли ни достатъчни днешните абонирани за телевизиите лица като Георги Марков, Тома Биков, Десислава Атанасова, Спас Гърневски, Антон Тодоров и пр.? Защо трябва всички тв канали в хор да дискутират и да аплодират едностранчиво и еднозначно днешните проблеми?
Росен Плевнелиев дори отиде още по-далеч. Опита се да оспори и обори посланието на цар Борис ІІІ "Винаги с Германия, никога против Русия!"
В каквато и светлина да погледнем нещата, светлинката в тунела е една и съща. Съобразяваме се с Истанбулската конвенция и джендъра без дори да сме я прочели. Подкрепяме, без да помислим за националните си интереси, санкциите срещу Русия. Уеднаквяваме позиции за външните ни граници. И пр., и пр. Каквото и да посочим, няма да сбъркаме.
А има неща, които са стабилна даденост, но те не ни интересуват и по тях никой дума не обелва. Може да не са прецизно точни данните, но защо у нас при население около 7 млн. души има почти 5000 държавни автомобила? В Германия, която е повече от 10 пъти по-многобройна като население, те са около 900. А Швеция с почти 10-милионните си жители държавните возила са едва десет.
В САЩ, които все са ни еталон напоследък, при около 320 млн. жители чиновниците са около 800 хил., в Холандия 16-17 млн. жители се обслужват от 20 хил. чиновници, а ние - от над 440 хил.
Ето ви още една тема за спор. И нека се попитаме взаимно, дори с гласа на най-новия почетен гражданин на столицата Богдана Карадочева: "Докога! Докога все така ще я караме?"

 

Пожар край Околовръстното в София

автор:Дума

visibility 18

60% от пътната мрежа влиза в тол таксите

автор:Дума

visibility 15

Първан Симеонов: БСП вари ГЕРБ на бавен огън

автор:Дума

visibility 223

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 224

Борисов иска 20% от гръцкия терминал за газ

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 224

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 224

Подготвят среща на върха за Брекзит

автор:Дума

visibility 36

Лавров: Газ през България само с гаранции от ЕС

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 224

Шрьодер иска нови съюзници на Берлин

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 215

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 248

/ брой: 224

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 721

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 205

/ брой: 224