17 Януари 2019четвъртък10:10 ч.

Искам думата

Стратегия

Местните избори ще са по-трудни

С неподписването на Истанбулската конвенция Нинова и БСП показаха как се работи за връщане доверието на хората

/ брой: 28

visibility 217

Неподписването на Истанбулската конвенция не е тактически, а стратегически ход в борбата за възвръщане доверието на избирателите към БСП. С това Корнелия Нинова доказа отново поетото задължение на 49-ия конгрес, тя лично, и ръководството на партията, да се съобразяват с мнението на членовете и симпатизантите й.
За първи път ръководството на БСП сериозно работи за организационното и идейно укрепване на партията. С разбирането, че това е фундаментът, без който тя не може да стане първостепенна политическа сила и управляваща партия. С голяма енергия в тази насока работи Кирил Добрев. Правилно усилията са насочени към укрепване на най-слабата управленска структура на БСП - общинските партийни организации и основните партийни организации. В тези управленски структури най-силни са пораженията от нищоправенето на предишните ръководства на партията.
Обнадеждени сме от факта, че Корнелия Нинова и нейният екип са наясно, че решаването на този проблем е от първостепенна важност и това изисква да са налице две условия:
Първо, задълбочена и вярна оценка за истинското състояние на общинските партийни организации (ОПО). По този въпрос с одобрение бе посрещнат докладът на Кирил Добрев на декемврийския пленум на Националния съвет.
Второ, на основата на тази оценка да се набележат работещи мероприятия и осигуряване на тяхното своевременно изпълнение, съобразявайки се с предстоящите местни и парламентарни избори. Тук не може да има две възможности, а само една - УСПЕХ, продължение на този от парламентарните и президентските избори. Местните избори ще са по-трудни, защото зависят не само от центъра, но главно от укрепването на ОПО и работата на сегашните общински съветници.
В работата по укрепването на ОПО основен проблем е количеството и качеството на ръководните кадри. Сега то е плачевно. Освен напредналата възраст и здравословните проблеми, нищоправенето досега доведе до липса на подготвени и мотивирани кадри.
Сегашното ръководство начело с Корнелия Нинова е младо, енергично, образовано и компетентно. Вдъхва доверие и надежда. Но не трябва да забравя, че го грози постоянна опасност както отвън, така и отвътре - да бъдат купени. Това е най-трудната проверка за всеки политически деятел.

Ст.н.с. д-р Асен Гьошев,
Пазарджик,
председател на ОПО


Снимка Емилия КОСТАДИНОВА

Близо милион са мъртвите души в избирателните списъци

автор:Дума

visibility 2

Слънчево и топло

автор:Дума

visibility 21

25-годишна жена е открита убита в „Банишора”

автор:Дума

visibility 339

Автобусните превозвачи готвят протести

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 11

"Дженерал електрик" иска да оборудва АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 11

Борсата за ток преговаря със съседни държави

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 11

Путин: „Турски поток” - през България

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 11

Унизително поражение за Мей

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 11

Постиженията на Кубинската революция

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 11

Пловдивската Вавилонска кула

visibility 160

/ брой: 11

Кодекс на заробването на труда

автор:Ева Костова

visibility 233

/ брой: 11