17 Януари 2019четвъртък10:10 ч.

Искам думата

Калкулатори на детски сърца

/ брой: 28

visibility 145

Детската кардиология в София може да затвори врати до края на март, ако не се намерят средства за назначаване на 20 медицински сестри.
Боже, каква е тази държава! Няма пари за 20 медицински сестри и поради тази причина над 300 деца, които всяка година се нуждаят от хирургично лечение в кардиологията, са обречени на смърт. А властта иска печалби. Иска детската кардиология да изкарва пари. Да се чува звън на монети. Калкулатори ли сте, защото е ясно, че не сте хора!
От кого иска да печели тази власт? От обърканите и изплашени до смърт родители? От страдащите деца? С икономии на детски сърца ли ще решите проблемите с вечно нестигащите пари в бюджета? Сигурно ще заревете, че в Здравната каса има огромни дупки. Откъде ще ги запълните? От срязаните малки гърди на онези дребни същества, които се борят за живот? Живот, който вие им отказвате днес и сега? Нещастници сте!
Сега да очакваме детските ни кардиохирурзи да поемат към Англия и Германия, към престижни кардиоклиники. Ще ги глътнат като топъл хляб. Не стига, че ни останаха малко тук, в България, но искаме и тях да прогоним. Не се притеснявайте, ще отидат в Германия, ще получават не по 5000 лв., а по 50 000 евро на месец. И ошашавени родители ще окупират Фонда за лечение на деца, защото ще искат болните им мъници да се лекуват в чужбина, при нашите лекари. Колцина ще се вредят?
Мой приятел успя. Намери познат, работещ в Германия, направиха му осигуровки, оперираха го без пари. Спасиха го. Но какво ще стане с тези стотици деца, които всяка година се нуждаят от грижите на специалистите в детската кардиохирургия? На тях и на родителите им как ще обясните, че болницата няма приходи, защото случаите са с тежка патология, продължителен престой, многоетапно и комбинирано лечение... Дрънканици!
Човешки животи са това бе, хора! Малки човешки животи! Още не са вдишали както трябва отровния ви въздух, не сте ги оплели в простотиите си и искате да ги убиете. Засрамете се! Господ и детските ангели ви гледат отгоре... От тях ще трябва да искате прошка някой ден.

Вера ПЕТРОВА,
София


 

Близо милион са мъртвите души в избирателните списъци

автор:Дума

visibility 2

Слънчево и топло

автор:Дума

visibility 21

25-годишна жена е открита убита в „Банишора”

автор:Дума

visibility 339

Автобусните превозвачи готвят протести

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 11

"Дженерал електрик" иска да оборудва АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 11

Борсата за ток преговаря със съседни държави

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 11

Путин: „Турски поток” - през България

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 11

Унизително поражение за Мей

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 11

Постиженията на Кубинската революция

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 11

Пловдивската Вавилонска кула

visibility 160

/ брой: 11

Кодекс на заробването на труда

автор:Ева Костова

visibility 233

/ брой: 11