17 Януари 2019четвъртък10:10 ч.

"Тигърът" на любовта се качва на сцената

Премиерата на новия авторски спектакъл на Петринел Гочев е на 10 февруари

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 384

Едно представление от "епицентъра на Любовта", защото Любовта Е, а всичко друго е суета, ще представи премиерно на 10 и 13 февруари от 19 ч. на камерната сцена на Народния театър "Иван Вазов" Петринел Гочев. Режисьорът на хитовия спектакъл "Майстори" този път кани зрителя на "Тигърът" - театрална игра, в която главен герой е Животът, който е и ох, и ах, и дава "остроумни отговори на абсолютно идиотски въпроси", разгръща се и се движи, горещи се и тлее, сияе меланхолично и страда простодушно върху най-уязвимата сцена: човешката душа, наранена от любов и гладна за любов.
Ако това начало ви е заинтригувало - продължете нататък, защото "Тигърът" ще ви отведе в авантюристичните територии на театралния пъзел, подредeн от напаснати парченца текст, сюжетни ходове, игри на преобразявания, клоунада и пластични вариации, пояснява Катя Попчева, ръководител маркетинг и комуникации на НТ. И всичко това - в компанията на девет прекрасни актьори, които ще сменят по няколко роли, ще прекосят пространствата на психиатрична клиника, магазин за кафе, улица, дом, полицейско управление, ще присъстват там с телата, лицата и гримасите си, с танца, историите, песните и смеха през сълзи.
Те са Стоян Пепеланов, който е д-р Пингицър, Христо Терзиев, който е и Патрос от Елада, Мистър Лути, бабата арменка, инспектор Хузинга и други, Павел Иванов, който е Началник на полицията, Рингърт, д-р Скатър и други, Пламен Димов, който е Томас Вакранян, Ева Тепавичарова, която е Кити Дювал, мисис Лути и Валора, Гергана Змийчарова, която е Лора Лути и Ото Сейфанг, и около тях - Тайфата на Пингицър, в която се подвизават Славена Зайкова, Ахмед Юмер и Александър Евгениев.
"Любовта е болка, любовта е експлозия, любовта е нега и милосърдие, и липса на мечти, защото е самата въплътена Мечта! Мнозина са се върнали оттам и са споделили копнежа си. А мнозина са изпратили послание от самия епицентър на Любовта, защото Любовта не е безсловесна като онова другото, наречено смърт. Любовта може и да е мълчалива, но може и да е обилна в словото си, пълна със стонове, в сърцето и китките -  пулсации, и то какви! Всички знаем. Защото едно искам да кажа на децата си, а и на този, който би се подслонил в това представление - Любовта Е! Всичко друго е суета", споделя Петринел Гочев, който е автор, режисьор и сценограф на пиесата. Художничка на костюмите е Констанца Гецова, музика Ян Руменин, драматург на представлението е Мирела Иванова.


Стоян Пепеланов в ролята на д-р Пинцигър


Ева Тепавичарова е Кити Дювал, мисис Лути и Валора
Снимки Росина Пенчева

Близо милион са мъртвите души в избирателните списъци

автор:Дума

visibility 2

Слънчево и топло

автор:Дума

visibility 21

25-годишна жена е открита убита в „Банишора”

автор:Дума

visibility 339

Автобусните превозвачи готвят протести

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 11

"Дженерал електрик" иска да оборудва АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 11

Борсата за ток преговаря със съседни държави

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 11

Путин: „Турски поток” - през България

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 11

Унизително поражение за Мей

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 11

Постиженията на Кубинската революция

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 11

Пловдивската Вавилонска кула

visibility 160

/ брой: 11

Кодекс на заробването на труда

автор:Ева Костова

visibility 233

/ брой: 11