14 Декември 2018петък10:56 ч.

Радо и Сани отлетяха с надежди за медал

Звездите ни в сноуборда не се плашат от студа в ПьонгЧанг

/ брой: 28

автор:Владимир Николов

visibility 183

С надежди за медали най-добрите български сноубордисти Александра Жекова и Радослав Янков отлетяха за ПьонгЧанг. Двамата са най-изявените ни състезатели в зимните спортове и с тях са свързани най-големите ни надежди за призово класиране и медали от XXIII зимна олимпиада, която се открива днес.
"Олимпиадата е малко по-различна от всички други състезания. Тя е малко като битка, като война. Пожелават ми повече успех, повече здраве и така нататък.
Няма как да не тежи това, че към мен има очаквания. Усещам подкрепата от всички, през минути ми звънят хора, за да ми пожелаят успех. Всичко е по-специално. Усещам подкрепата. Да се върнем живи и здрави и да направя това, което мога - това е най-важното", заяви Радо Янков, който е носител на Световната купа в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом и ще бъде знаменосец на делегацията ни на церемонията по откриването на Игрите.
"Голяма чест е да бъда знаменосец и да развявам българското знаме. Лично аз си пожелавам да покажа това, на което съм способен. Ние, българите, имаме потенциал и можем да го разкрием", добави почетният гражданин на Чепеларе.
"Вълнувам се, защото това е завършекът на един дълъг цикъл, в който вложихме огромни усилия. Искам да благодаря на всички, които са с нас, защото усещаме тяхното позитивно отношение. Знаем, че те ще са с нас, въпреки всичко. Независимо какви ще бъдат резултатите след края на тези Игри, ние ще дадем всичко от себе си и сме положили много труд... Ще направим така, че да се чувстват горди, че са българи. Битката ще е голяма за достигането на финал, защото силите са много изравнени. Вече съм по-опитна и гледам на тези Игри от по-различен ъгъл. Вярвам, че ще направим едно красиво шоу и най-подготвените ще спечелят. През тези 4 години работих усърдно и това ще е един личен тест за мен. Можете да очаквате всичко от мен, дори да победя. Същото обаче важни и за конкуренцията. Който направи най-малко грешки, ще спечели", каза Жекова. На Олимпиадата в Сочи Жекова завърши пета, като сблъсък метри преди финала я лиши поне от бронзово отличие.
Звездите ни в сноуборда бяха единодушни, че студът в ПьонгЧанг няма да ги уплаши. "Готови сме за студа. Подготвени сме за всякакви екстремни условия", заяви Жекова.
От ПьонгЧанг обаче се разбра, че единствената ни олимпийска шампионка от зимна олимпиада Катя Дафовска, която е и ръководител на федерацията и на отбора ни по биатлон, е посъветвала подопечните си състезатели да се въздържат от участие в церемонията по откриването, за да не си навлекат неприятности със студа.Сноубордистите Александра Жекова с баща й и треньор Виктор Жеков, и Радослав Янков с треньора си Георги Атанасов, заминаха за ПьонгЧанг, изпратени с традиционните талисмани лъвчета за късмет
Снимка bgolympic.org

Анкетна комисия ще търси корупция в ДАБЧ

автор:Дума

visibility 0

Сняг в половин България

автор:Дума

visibility 33

Лекарите в ужас от хаоса с детските клиники

автор:Велиана Христова

visibility 170

/ брой: 243

Богатите българи получават осем пъти повече от бедните

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 243

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 243

ЕЦБ спира да изкупува дългове

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 243

Евролидерите отрязаха Мей за нови преговори

автор:Дума

visibility 15

Полицията застреля терориста от Страсбург

автор:Дума

visibility 173

Мей остава начело засега

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 243

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 266

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 179

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 243

Как могат да се убиват деца в една европейска държава?

visibility 242

/ брой: 243