21 Ноември 2018сряда00:49 ч.

Гавра със спорта

/ брой: 25

автор:Владимир Николов

visibility 397

МОК отказа да уважи решението на Спортния арбитражен съд (КАС), който дни преди Игрите в Пьонгчан реабилитира 28 руски спортисти, наказани по подозрения за нарушение на допинг правилата. 13 от реабилитираните подадоха молби да бъдат допуснати до участие на Игрите, макар и под неутрален флаг. Последва реакция на управниците в МОК, която е в пълно несъответствие с принципите на олимпизма. И показва тоталната политизация на решението да не бъде уважена позицията на Арбитражния съд, който би трябвало да е върховният орган. Това е гавра не само с руснаците, но и със световния спорт. На думи президентът на МОК Томас Бах пледираше да не бъдат наказвани руски спортисти, които не са нарушавали допинг правилата, а международните федерации сами да решават участието им в Пьонгчан по подобие на Рио 2016. След като КАС реши, че повечето от руснаците не са нарушавали правилниците на Световната антидопингова агенция (УАДА), германецът обяви, че подобно решение е неприемливо. И е необходима пълна реорганизация на КАС. Той трябвало "да осигурява най-добро качество на решенията си и последователност при осъществяването на своята юрисдикция".    
Тези мъгляви формулировки бяха разсеяни от зам.-говорителя на Руската Дума Игор Лебедев. За него решението на МОК е повлияно от страх пред "стопанина" и "кукловода" в световния спорт - САЩ.
След първите обвинения за допинг прегрешения на руски спортисти преди Игрите в Рио, хакери проникнаха в секретните файлове на УАДА и разкриха, че много от най-големите звезди най-вече от САЩ легално употребяват забранени препарати, "за да се лекуват". Никой обаче не наказа сгафилите звезди, спечелили отличия в Рио. А на Русия бяха отнети куп медали от Зимната олимпиада в Сочи 2014. С решението си от миналата седмица КАС върна на страната малка част от тях.

 

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226