28 Март 2024четвъртък20:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Зографски се цели в топ 20

/ брой: 25

автор:Марин Милашки

visibility 372

Владимир Зографски си постави за цел да се класира около 20-о място на Олимпиадата в Пьонгчан. Ски скачачът смята, че има тези възможности, защото на тренировки постига подобни резултати. Сега му остава само да потвърди постиженията си и на състезание. Според новия му треньор Матиаш Зупан (Слвн) тази цел е напълно постижима. Единственият българин - световен шампион в зимните спортове, макар и за юноши, ще стартира първи от нашите в Корея, като в четвъртък, ден преди официалното откриване на Игрите, са квалификационните скокове на малката шанца.
"Чувствам се спокоен. Целта им е да подобря класирането си от миналата Олимпиада в Сочи. Вече съм с повече натрупан опит, а и сякаш сега върху раменете ми няма онези свръхочаквания отпреди 4 години. Искам да направя достойно представяне. От сезона не съм много доволен, защото съм способен на повече. Тествахме и променихме много неща, екипировката и сега сме готови за добър резултат в Пьонгчан. Шанцата там ми е позната, скачал съм на нея", каза Зографски преди отпътуването си. За него това ще е втора Олимпиада. В Сочи той се класира 44-и на малката шанца и 47-и на голямата.
"Влади записва прогрес с всеки изминал ден. В тренировките има скокове сред първите 20-30, остава сега да потвърди този напредък на Игрите. Искам да е ясно, че тази Олимпиада е просто един етап в развитието му. Той е много млад, тепърва има да израства и да подобрява резултатите си. Вярвам, че в него има огромен потенциал", каза Зупан. 24-годишният самоковец, световен шампион за юноши от Отепя 2011 и шампион на Зимната Универсиада в Осърблье 2015, работи със словенеца от 1 юни 2017 г. Зупан е олимпийски вицешампион отборно от Калгари 1988.



Ски скачачът Владимир Зографски замина за Пьончанг с надежда да попадне между първите 20
Снимка БОК (bgolympic.org)

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ