17 Декември 2018понеделник17:39 ч.

Бизнесът иска оставката на енергийния министър

автор:Дума

visibility 315

С искане за оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова излязоха официално днес работодателските организации в България. Представителите на бизнеса са възмутени от изказване на министъра в ефира на БНТ, в което тя е заявила, че пазарът на електроенергия у нас е "свободен" и че държавата не може да му влияе.
В позицията на бизнеса се казва, че Петкова е изрекла "серия неистини, което говори или за целенасочено заблуждаване на общественото мнение, или за липса на професионализъм". Министърът, смятат работодателите, удобно е пропуснала факта, че на същия този "свободен пазар" на практика участват само две дружества, собственост на държавата и то чрез борса, също собственост на държавата.
Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), представляващи над 80% от българският бизнес, категорично не приемат подобно нагло поведение от страна на представител на изпълнителната власт. Това поведение още веднъж доказва правилността на решението ни да откажем участие в поредната безплодна среща с министъра на енергетиката, да сезираме Комисията за защита на конкуренцията във връзка с цените на електроенергията, както и да организираме мащабен протест срещу безобразията в енергетиката, който ще се проведе на 28 февруари от 11.00 часа, се казва още в позицията на бизнеса.
В писмото се призовава за оставката на Петкова най-вече заради неспособността й да се справи с проблемите в сектор "Енергетика".
Припомняме, че преди дни синдикатите се присъединиха към позицията на работодателите, че повишението на тока за бизнеса не е целесъобразно. От КНСБ и от "Подкрепа" предупредиха, че това ще доведе до нелоялна конкуренция, скок на цените за хранителни и битови стоки и евентуални съкращения на работна ръка.

Ботевград чества 125 години партийна организация

автор:Дума

visibility 0

11 млрд. евро годишно губи България заради корупция

автор:Дума

visibility 39

Запалиха колите на свидетели по "Суджукгейт"

автор:Дума

visibility 68

Благодариха с плакат на Борисов за новото трасе от АМ "Струма"

автор:Дума

visibility 124

77 млн. евро глоба за БЕХ заради монопол

автор:Дума

visibility 38

Българинът харчи една трета от доходите си за храна

автор:Дума

visibility 43

Протестиращи се опитаха да нахлуят в сградата на КЕВР

автор:Дума

visibility 157

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 244

Лавров: Порошенко готви провокация на границата с Русия

автор:Дума

visibility 78

Автобус се заби челно в стена, 44 ранени

автор:Дума

visibility 123

Взривиха бомба в гръцката телевизия "Скай"

автор:Дума

visibility 49

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 147

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 224

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 244