25 Март 2019понеделник04:41 ч.

Откровен фашизъм

/ брой: 24

автор:Велиана Христова

visibility 1407

Случилото се в парламента в петък, докато обществените БНР и БНТ повтаряха 100 пъти, че цял народ се прекланял пред жертвите на комунизма, можеше да мине в графата на "картата с черепите". Щото освен потомците на фашистите, днес са живи и потомците на антифашистите, които едва ли възпяват палачите на дедите си. Нищо ново в декларацията на ГЕРБ, четена от Спас Гърневски, възпявал някога Георги Димитров - какво ново има в почти 30-годишните опити на някогашните верни слуги на комунизма да излижат миналото си с яростен антикомунизъм днес.
Обаче. Две неща в тази декларация не може да бъдат подминати. Първо, "кървавият Народен съд" не е под диктата на "Съветската армия окупаторка", както папагалят ГЕРБ, а е императивно нареждане на победителите във Втората световна война към победена хитлерова България - нареждане не на СССР, а и на любимите на днешните "демократи" САЩ и Великобритания. Има го във всички документи от преговорите за примирие с България през 1944 г. САЩ и Великобритания, които заедно с руснаците пращат дори специална Съюзна контролна комисия да следи как България изпълнява заповедите им за безапелационно прочистване от фашистките престъпници - тези, които като управляващи през 1941 г. са отменили неутралитета на България и са я залепили за фюрера като сателит на нацизма. Естествено е, че Георги Димитров ще повтори заповедта на съюзниците: "Никаква милост!" Та Чърчил е искал "всичките престъпници до един да бъдат разстреляни"! Но при около 11 000 подсъдими Народният съд издава 2618 смъртни присъди, изпълнени са 1046. Без да се каже това, е нелепо да се говори за Народния съд.
Но има в декларацията и думи, които по никакъв начин, никъде по света не биха могли да прозвучат от парламентарна трибуна. На социалистите се вменява за грях - дословно: "терористичното партизанско движение, тръгнало с огън и куршуми да сваля конституционната българска власт". Най-напред, г-н Гърневски, по това време "конституционна власт" няма, понеже с два преврата конституцията е суспендирана. И ако не знаете, властта, която имате предвид, е подчинена на Хитлер, а "терористичното партизанско движение" е единственият аргумент, с който България в Мирния договор от 1947 г. запазва териториалната си цялост и половината от нея не преминава към Гърция, както е искала Великобритания. Майничката Гърневски сега щеше да е грък и щеше да е в пандиза, да би нарекъл партизаните терористи. Или сте много неграмотни, или сте фашисти, господа от ГЕРБ.

 

ГЕРБ станаха заложник на Цветанов

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 57

БСП настоява Цветанов да напусне политиката

автор:Юлия Кулинска

visibility 91

/ брой: 57

БСП е против изграждането на нови бежански центрове

автор:Юлия Кулинска

visibility 66

/ брой: 57

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 57

"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 30% за година

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 57

Предлагат да няма гражданство срещу краткотрайни вложения

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 57

"Фич" повиши перспективата за кредитния рейтинг на България

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 57

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 0

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 16

Мълър предаде доклада за Тръмп

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 57

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 81

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

visibility 57

/ брой: 57