17 Ноември 2018събота11:50 ч.

Откровен фашизъм

/ брой: 24

автор:Велиана Христова

visibility 1292

Случилото се в парламента в петък, докато обществените БНР и БНТ повтаряха 100 пъти, че цял народ се прекланял пред жертвите на комунизма, можеше да мине в графата на "картата с черепите". Щото освен потомците на фашистите, днес са живи и потомците на антифашистите, които едва ли възпяват палачите на дедите си. Нищо ново в декларацията на ГЕРБ, четена от Спас Гърневски, възпявал някога Георги Димитров - какво ново има в почти 30-годишните опити на някогашните верни слуги на комунизма да излижат миналото си с яростен антикомунизъм днес.
Обаче. Две неща в тази декларация не може да бъдат подминати. Първо, "кървавият Народен съд" не е под диктата на "Съветската армия окупаторка", както папагалят ГЕРБ, а е императивно нареждане на победителите във Втората световна война към победена хитлерова България - нареждане не на СССР, а и на любимите на днешните "демократи" САЩ и Великобритания. Има го във всички документи от преговорите за примирие с България през 1944 г. САЩ и Великобритания, които заедно с руснаците пращат дори специална Съюзна контролна комисия да следи как България изпълнява заповедите им за безапелационно прочистване от фашистките престъпници - тези, които като управляващи през 1941 г. са отменили неутралитета на България и са я залепили за фюрера като сателит на нацизма. Естествено е, че Георги Димитров ще повтори заповедта на съюзниците: "Никаква милост!" Та Чърчил е искал "всичките престъпници до един да бъдат разстреляни"! Но при около 11 000 подсъдими Народният съд издава 2618 смъртни присъди, изпълнени са 1046. Без да се каже това, е нелепо да се говори за Народния съд.
Но има в декларацията и думи, които по никакъв начин, никъде по света не биха могли да прозвучат от парламентарна трибуна. На социалистите се вменява за грях - дословно: "терористичното партизанско движение, тръгнало с огън и куршуми да сваля конституционната българска власт". Най-напред, г-н Гърневски, по това време "конституционна власт" няма, понеже с два преврата конституцията е суспендирана. И ако не знаете, властта, която имате предвид, е подчинена на Хитлер, а "терористичното партизанско движение" е единственият аргумент, с който България в Мирния договор от 1947 г. запазва териториалната си цялост и половината от нея не преминава към Гърция, както е искала Великобритания. Майничката Гърневски сега щеше да е грък и щеше да е в пандиза, да би нарекъл партизаните терористи. Или сте много неграмотни, или сте фашисти, господа от ГЕРБ.

 

Майките продължават с протестите

автор:Дума

visibility 0

Цветанов доволен, коалицията - здрава

автор:Дума

visibility 14

Каракачанов: Правителството е стабилно

автор:Дума

visibility 207

След оставката: Победа за гражданското общество

автор:Дума

visibility 226

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 146

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 517

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1072

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 215

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 223