21 Ноември 2018сряда21:10 ч.

Дайте суджуците!

/ брой: 21

автор:Ина Михайлова

visibility 686

Светът е голям и корупция дебне отвсякъде. Така казват от ГЕРБ. И шоуто им започна. Защото премиерът има нова фиксация. Тя не беше го обсебила в предишните мандати, но сега, като ще има орган за демонстрация, ни очакват гръмки изяви. Ще обидим обаче жриците на любовта и акробатките, ако определим предстоящото като порно или цирк. Дали в ГЕРБ усетиха новата "слабост" на Бащицата?
След като Лиляна Павлова обясни корупцията като усещане, психологът Владислав Горанов доразкри мистиката на явлението - то е емоционална квалификация и вестникарско внушение. Ако корупцията е реалност, според Влади (по Б.Б.) трябва да е предмет на наказателно преследване. И тъй като родната прокуратура все още не може да се похвали със сериозни успехи, следователно корупция няма. Или, както казва Бойко Борисов, ако имаше корупция, щяха ли да ме избират 10-11 пъти?
Фактите и цифрите, процентите и жертвите... На кого му пука за тях? Корупцията боде очите на всички, но в ГЕРБ я гледат с обърнат бинокъл. Тя е далеч. В Добрич, Хасково, Бургас, на границата... В Лихтенщайн например. Където премиерът отиде. Не да я търси, а да прозре новото символ верую на Владислав Горанов: мястото ни е в клуба на богатите.
Брей, да му се не види! Кога ревеше, че няма да е депутат, щото не му стигат 2000 лв. да храни семейство. Кога през зъби откъсна 510 лв. за минимална заплата. Кога медитира, че подкупът е емоция. Сигурно е емоция за получаващия. А дали Горанов ще признае, че нито той, нито останалите около него имат смелостта и отговорността да сложат край на държавно създаваната, направлявана и контролирана от ГЕРБ корупция?
Колеги журналисти, дръжте суджуците здраво! Ний правим и обществените поръчки за магистрали и саниране на блокове, да знаете. От нас започва и свършва корупцията. Толкоз лесно било.

 

"Обединени патриоти" се разпаднаха

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 227

Бизнесът изригна срещу протестите

автор:Ростислава Иванова

visibility 16

/ брой: 227

63% смятат, че медиите са зависими

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 227

Правителствена болница става детска

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 227

БЕХ ще спасява ТЕЦ "Марица изток 2"

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 227

Бум на фалшиви сайтове около Черния петък и празниците

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 227

Агросекторът бележи ръст от 8,9%

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 227

Ремонтите на подвижен състав в БДЖ трябва да приключат догодина

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 227

Конгресът и Тръмп в сблъсък за убийството на Хашоги

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 227

Меркел пред Бундестага: Да подкрепим пакта на ООН за миграцията

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 227

Южнокореец оглави Интерпол

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 227

Кратки новини

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 227

Партии или диктатура

visibility 15

/ брой: 227