14 Декември 2018петък10:56 ч.

Промоция

/ брой: 19

автор:Деси Велева

visibility 365

Добре, че пуснаха зелен билет, та да вдишаме с пълни гърди софийския въздух. Ако не беше взета тази драстична мярка, още нямаше да можем да изпълваме дробовете си така леееекичко и свободно. Ама и Столичната община бързо действа - четири дни след приемането на дългоочакваните мерки за борба с мръсния въздух от Столичния общински съвет, е факт първото им приложение. Зеленият билет от 1 лев за всички линии се превърна в знамето на цялата борбена столична администрация, а Фандъкова - в знаменосеца на промените.
Ама и столичанинът е един авантаджия - едва тръгнала промоцията и за има-няма шест часа си напазарувал цели 10 000 зелени билета. Дали пък не ги трупа, защото мисли, че евтиният билет ще важи за следващите дни и всеки ден ще може да си дупчи промоцията? Ама така не става. Като се прочисти въздухът на бърза ръка, защо общината ще се лишава от приходи?
Години наред нищоправене по въпроса обаче няма да се изтрият с еднодневно евтино возене в градския транспорт. Никой столичанин не е толкова наивен да смята, че като в почивния си ден се качи на рейс, въздухът като на магия ще се прочисти. Зеленият билет не е панацея за дългогодишното бездействие и не е редно администрацията много да се хвали с него. Още повече, че е пуснат точно в неделния ден, когато хората не ходят на работа и предпочитат да останат по домовете си.
Хроничното отричане за състоянието на въздуха, което доскоро беше верую на управляващите в общината, доведе до тоталното недоверие на столичани във възможностите и желанието на властимащите за справяне с проблема. Цялата плеяда от набелязани мерки - от затваряне на синя зона до предупреждението да се ползва екологично чисто гориво, някак си вече не изглежда надеждна за никого. Трябва да се помисли за нещо по-сериозно от промоция за тролей. Дали "мозъчният тръст" на общината, воглаве с кметицата, вече има по-добра идея? 

Анкетна комисия ще търси корупция в ДАБЧ

автор:Дума

visibility 0

Сняг в половин България

автор:Дума

visibility 33

Лекарите в ужас от хаоса с детските клиники

автор:Велиана Христова

visibility 170

/ брой: 243

Богатите българи получават осем пъти повече от бедните

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 243

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 243

ЕЦБ спира да изкупува дългове

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 243

Евролидерите отрязаха Мей за нови преговори

автор:Дума

visibility 15

Полицията застреля терориста от Страсбург

автор:Дума

visibility 173

Мей остава начело засега

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 243

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 266

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 179

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 243

Как могат да се убиват деца в една европейска държава?

visibility 242

/ брой: 243