18 Март 2019понеделник16:31 ч.

Актуално

Много Му здраве от арменския поп

Борисов излъга. Армения и Лихтенщайн не са ратифицирали Истанбулската конвенция

/ брой: 19

автор:Велиана Христова

visibility 769

Става дума за юридически нищожен документ,
пробутващ цели, които нямат нищо общо с насилието над жени


В петък Бойко Борисов демонстрира за кой ли път неграмотността си в международните дела и пълната си неориентираност по темата за Истанбулската конвенция. Литехнщайн я бил приел, Армения била приела, арменския поп я бил приел. Много оригинално, няма що. Само че Бойко има много здраве от арменския поп. Той може и да не знае, че има две процедури - подписване и ратификация, без която подписването не значи нищо. То е нещо като удостоверяване, че съответната страна ще я обсъди. Нито Лихтенщайн, нито Армения са "приели" конвенцията. Просто на 18 януари т.г. постоянният представител на Армения в Съвета на Европа Парюйр Ховханисян подписа в Страсбург конвенцията - нещо, което нашата Екатерина Захариева направи още на 21 април 2016 г. Само че до ратификацията има много вода да изтече, понеже арменският парламент отказа да се занимава с конвенцията, камо ли да я ратифицира. Защото му е ясно какво пише в нея. Лихтенщайн е подписал конвенцията на 10.11.2016 г., но също не я е ратифицирал. Ама откъде да знае Борисов тези "подробности". Натискат го едни "началници" и той чинно козирува и праща на стадото си заповед: "Няма мърдане!" А място за мърдане - колкото искаш. Към дата 27 януари 2018 г. сайтът на Европейския съюз съобщава, че 45 държави са подписали конвенцията, но са я ратифицирали... само 28. Въобще не са я подписали Русия и Азербайджан. А сред тези, дето мърдат активно и не щат да я ратифицират, до Лихтенщайн и Армения са се наредили Великобритания, Чехия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия, Макдония, Молдова, Украйна и пр. И не щат да я ратифицират, не защото искат "мъжете им да бият жените", както смята Борисов, ами защото документът зад паравана на "борба с насилието срещу жените" пробутва нещо съвсем друго - привилегии за всичките видове "обратни". А съпротивата срещу тях третира като "насилие". Превръща биологичните и социалните девиации в правило. Че ги вкарва и в училището. Но ако искаш да научиш децата, че насилието срещу жени е зло, ще ги учиш да уважават майка си, баща си, слабите, възрастните, а няма да ги учиш, че може да си сменят пола и да им набиваш в съзнанието, че семейството е източник на насилие. Затова  женските организации, борещи се срещу насилието, би трябвало най-яростно да са срещу конвенцията, понеже тя е злоупотреба с техните цели и с техния труд.
Родната ни власт от началото на скандала до момента една дума и един звук не е издала, че към въпросната конвенция има обяснителен доклад, който изрично уточнява, че всичките видове гейове, лесбийки, травестити, трансполови и прочее "нестандартни полове", сиреч извращенията, са "под особеното внимание на тази конвенция". При това тя ги защитава не просто от физическо насилие, а и от икономическо и административно неспазване на правата им, приравнени към тези на всяка жена и на всеки представител на "нормалните" два пола. Отгоре на всичко на държавите им натрапват едно Гестапо на Европейския съюз (GREVIO) от 10 души, които щели да проверяват на място как се изпълнява конвенцията и правилно ли върви "джендър образованието" за "нестандартните роли на пола". Майка плаче какво ги чака тези, които са я ратифицирали.
И още по една причина се съпротивляват парламентите на държавите срещу конвенцията. Защото тя юридически е нищожна като международен документ. По простата причина, че не е приета по правилата на самия Съвет на Европа - там всеки официален документ се приема с гласуване и консенсус от всички страни членки на съвета. А Истанбулската конвенция - написана неизвестно от кого, изобщо не е гласувана, камо ли да е приета с консенсус. Тя всъщност е пробутана на държавите като един хвърчащ документ без правна стойност. И това го казват всички юристи на всички държави. Ама у нас това няма да го чуете от "присъдружните" на властта медии. Мерките срещу насилието над жените си ги имаме в няколко закона, може да се допълнят, както правят много държави и както предложи и БСП. Кое е единственото, което липсва в законите ни, пък го има в конвенцията? Вярно - натрапването на половите аномалии като правило и държавна политика.
И като няма как да обясни и оправдае всичко това (а може и да не го знае, понеже не е чел), Борисов е мобилизирал всички Цецки да се правят, че "няма такова нещо в документа" и хвърля мълнии по противниците на конвенцията, че не искали да има борба срещу насилието над горките жени. Всеки, който казва какво пише в конвенцията, е обявен за популист. И се раздира премиерът ни между хъса бързо да рапортува навън пред "началниците" и опасността да се провали вътре в страната, та затова се мята между "Веднага!" и "Отлагаме го". И за да заблуди хората, лъже, че ще оправим работата, като ратифицираме документа с резерви - не са ли му казали, че в конвенцията има изричен текст, който забранява всякакви резерви по нея, освен въздържането от задължителна държавна компенсация за "жертвите"? Ама, ако не мишкува, нали ще трябва да каже какво ще правим, когато например мъж се обяви за жена в спорта и кои закони ще променяме.
Затова го боде в петата предложеният от БСП референдум. Хич не се е отказал Борисов от ратифицирането, ами малко "ще се сниши", ще се опита да обработва Светия синод, ще "разяснява", т.е. ще натиска подчинените му медии да хвалят конвенцията и да се правят на улави. Групи преподаватели с известна на всички неолиберална привързаност вече пишат писма в подкрепа на конвенцията. Министърът Нанков пък иска да се забрани вписването на променен пол в гражданските регистри. А според философията на конвенцията, тъкмо това не може, понеже ще е дискриминация към транссексуалните. Накрая всичко ще се омаже в словоблудие, та Борисов да пробута конвенцията по-безболезнено за себе си. А робите Му в парламента - подир него, ту се юрват да свикват спешни комисии, ту дават заден. Пък Сидеров, с въздъх на облекчение, че може да се сдобри с Вожда за конвенцията, коленопреклонно Му благодари, че отложил ратифицирането. Комедия.
Хайде холан, не правете от народа тъпо канарче! Той не иска да ви пее сладострастни дитирамби, докато разпадате живота му. Така че, хора, мърдане му е майката!        

Виц от мреж@та

От тази година мартениците на пазара ще са Пижо, Пенда и Джендо
.

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 117

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 5

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 111

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 100

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 368

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 235

/ брой: 52