19 Март 2019вторник17:57 ч.

Изпусна се, Валери!

/ брой: 18

автор:Ростислава Иванова

visibility 979

Коалиционният вицепремиер Валери Симеонов, когото Бойко Борисов предвидливо лиши от министерски портфейл, за да не бере големи ядове, явно се изживява като Бунтаря на правителството. Собственикът на бургаска кабеларка, катапултирала по случайност неизвестната му партийка в държавния елит, наскоро бе наречен от един депутат "истинско недоразумение" във властта. Като оставим настрана морала на въпросния депутат, добил популярност като Данчо Ментата, определението за вицето си е баш в десятката. За щяло и не щяло Симеонов крещи по медиите, репчи се на ГЕРБ и на Борисов, хвърля сензации във фейсбук, опитвайки се горкият да внуши, че той е праведният и почтеният, а другите в кабинета - играчи и глупци (особено подопечната му министърка Ангелкова).
След като цяло лято демонстрира шутовски умения в курортите, размахвайки юмруци пред камерите, предвождайки багери и инспектори за ужас на чужденците, накрая вицето се върна в столицата и спретна поредното театро. В Първа серия разигра във фейсбук бунт срещу ГЕРБ заради промяна в Закона за плажните концесии, изригвайки срещу коалиционния партньор: "Пак ни извъртяха по най-подлия начин!" Симеонов всуе тръбеше, че плажовете ще бъдат раздадени на приближени фирми и мутри, плашейки гаргите с Маргините, обвини ГЕРБ в саботаж, а после замлъкна по темата.
Но шило в торба стои ли? Патриотът захапа нова кауза - Банско да стане мегакурорт за чудо и приказ като омразния му Слънчев бряг, пък дори и с цената на поголовна сеч в Пирин. Да, ама Борисов се уплаши от екопротестите и замрази далаверата, оправдавайки се със Симеонов, че щял да бутне правителството. И тогава вицето подхвана Втора серия на плач и вопли: "Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов" и отсече за шефа: Не ща да му видя очите!" После обаче стана неговата, щото Борисов по го е страх да не падне от власт, отколкото от протестите.
Трета серия се разигра вчера. Симеонов обвини гербаджиите, че узурпирали енергетиката и понеже патриотите не се добрали до кокала, имало неблагополучия в отрасъла. Изпусна се, Валери!

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 53

ЕС иска яснота около Брекзит

автор:Дума

visibility 5

Съдят "Туитър" за дискриминация

автор:Дума

visibility 15

Ердоган сипе закани след терора в Нова Зеландия

автор:Дума

visibility 53

Мей иска отлагане на Брекзит в писмо до Доналд Туск

автор:Дума

visibility 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 408

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 248

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 483

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 280

/ брой: 53