20 Ноември 2018вторник01:07 ч.

България започва и завършва със Словения

Йордан Лечков не смята, че сме аутсайдери в Лигата на нациите

/ брой: 18

автор:Владимир Николов

visibility 173

България започва и ще приключи участието си в група С3 срещу Словения в дебютното издание на турнира за Лигата на нациите, съобщи първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков след завръщането си от церемонията по жребия в Лозана. Съперници на тима на Петър Хубчев са още Норвегия и Кипър. "Лъвовете" стартират мачовете с визита на словенците на 6 септември, а 3 дни по-късно посрещат Норвегия. На 13 октомври нашите приемат Кипър, а на 16-и връщат визитата на скандинавците. В последните два кръга предстои пътуване до Острова на Афродита за мач на 16 ноември, а последната среща е на 19-и пак със Словения, но в София.
По регламент победителите от всичките 4 групи на дивизията определят финална четворка, като в нея ще се играе една среща, а домакин ще бъде тимът с по-добри резултати. Следва финал, а домакинът ще бъде определен чрез жребий. Победителят в дивизията ще заслужи директна квота за Евро 2020 и ще се класира за дивизия В за следващото издание. Мачовете от финалната четворка ще са през пролетта на 2019 г.
Лечков изрази оптимизъм, че България може да завърши на първо място в групата. "За мен са нормални нещата с оглед на групата, разстоянията, които така или иначе в такава ситуация са важни, отборите са на нашето ниво. Мисля, че трябва да гледаме оптимистично. Треньорът трябва да е доволен, момчетата също. Дай Боже, това, което всички искаме, да имаме добри резултати и да се възползваме от възможността, която дава УЕФА. И за мен най-добрият отбор в групата е България. Но не само на приказки, затова наблегнах - нека подкрепяме момчетата. На мен ми се иска да вървим по правилния път, за да можем да се подплатим. Има възможност за евроквалификациите да сме в по-добра позиция.
Така или иначе ще има 4 отбора, които ще играят помежду си накрая. Надявам се ние да сме един от тези тимове. Иска ми се да сме първи в групата. Няма да говорим за провали, ако не завършим първи. Това е ново, нека се възползваме. Момчетата, ако осъзнаят за какво става въпрос, да дават повече от себе си и да ни зарадват. Не сме аутсайдери, напротив.
Убеден съм, че Борислав Михайлов ще спечели нов мандат начело на БФС. Няма да кажа, дали и аз ще остана в ръководството, ако Михайлов спечели. Нека има напрежение, моят кандидат е Михайлов, подходящ е и заслужава. Оттам, където се връщаме, бяхме добре посрещнати заради него", каза още Лечков след жребия за Лигата на нациите.

Играем с Румъния в Разград
България ще играе с Румъния контрола в Разград през март. За втория спаринг се водят преговори с Казахстан. Имаше вариант тимът на Петър Хубчев да премери сили с финалиста от Мондиал 2018 Египет, но договорката пропадна.

БСП: Изходът е предсрочни избори

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 225

Борисов се сети да проверява издадените паспорти

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 225

ВМРО: Сидеров прави път на ДПС към властта

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 225

11 задържани след протестите в неделя

автор:Дума

visibility 19

/ брой: 225

У нас спадът на строителството е най-голям в ЕС

автор:Дума

visibility 19

/ брой: 225

За 60% от пътищата ще се плаща тол такса, обхватът ще расте

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 225

Пенсионните фондове задължени да казват доходността си

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 225

Ново огнище на птичи грип в пловдивското с. Чоба

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 225

"Турският поток" излезе на суша

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 225

Бабиш разбули мистерията със сина му

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 225

Кратки новини

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 225

Претенденти за поста на Меркел са срещу пакта за миграция

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 225

Задкулисието на здравната "реформа"

visibility 8

/ брой: 225

Датата

автор:Дума

visibility 19

/ брой: 225

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 1078

/ брой: 224