19 Март 2019вторник08:41 ч.

България започва и завършва със Словения

Йордан Лечков не смята, че сме аутсайдери в Лигата на нациите

/ брой: 18

автор:Владимир Николов

visibility 242

България започва и ще приключи участието си в група С3 срещу Словения в дебютното издание на турнира за Лигата на нациите, съобщи първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков след завръщането си от церемонията по жребия в Лозана. Съперници на тима на Петър Хубчев са още Норвегия и Кипър. "Лъвовете" стартират мачовете с визита на словенците на 6 септември, а 3 дни по-късно посрещат Норвегия. На 13 октомври нашите приемат Кипър, а на 16-и връщат визитата на скандинавците. В последните два кръга предстои пътуване до Острова на Афродита за мач на 16 ноември, а последната среща е на 19-и пак със Словения, но в София.
По регламент победителите от всичките 4 групи на дивизията определят финална четворка, като в нея ще се играе една среща, а домакин ще бъде тимът с по-добри резултати. Следва финал, а домакинът ще бъде определен чрез жребий. Победителят в дивизията ще заслужи директна квота за Евро 2020 и ще се класира за дивизия В за следващото издание. Мачовете от финалната четворка ще са през пролетта на 2019 г.
Лечков изрази оптимизъм, че България може да завърши на първо място в групата. "За мен са нормални нещата с оглед на групата, разстоянията, които така или иначе в такава ситуация са важни, отборите са на нашето ниво. Мисля, че трябва да гледаме оптимистично. Треньорът трябва да е доволен, момчетата също. Дай Боже, това, което всички искаме, да имаме добри резултати и да се възползваме от възможността, която дава УЕФА. И за мен най-добрият отбор в групата е България. Но не само на приказки, затова наблегнах - нека подкрепяме момчетата. На мен ми се иска да вървим по правилния път, за да можем да се подплатим. Има възможност за евроквалификациите да сме в по-добра позиция.
Така или иначе ще има 4 отбора, които ще играят помежду си накрая. Надявам се ние да сме един от тези тимове. Иска ми се да сме първи в групата. Няма да говорим за провали, ако не завършим първи. Това е ново, нека се възползваме. Момчетата, ако осъзнаят за какво става въпрос, да дават повече от себе си и да ни зарадват. Не сме аутсайдери, напротив.
Убеден съм, че Борислав Михайлов ще спечели нов мандат начело на БФС. Няма да кажа, дали и аз ще остана в ръководството, ако Михайлов спечели. Нека има напрежение, моят кандидат е Михайлов, подходящ е и заслужава. Оттам, където се връщаме, бяхме добре посрещнати заради него", каза още Лечков след жребия за Лигата на нациите.

Играем с Румъния в Разград
България ще играе с Румъния контрола в Разград през март. За втория спаринг се водят преговори с Казахстан. Имаше вариант тимът на Петър Хубчев да премери сили с финалиста от Мондиал 2018 Египет, но договорката пропадна.

Йончева призова за революция на доходите

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 53

Президентът създаде Стратегически съвет

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 53

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 53

Заловиха стрелеца от Утрехт

автор:Дума

visibility 57

Шотландия подготвя нов референдум

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 53

Турчин застреля трима в Холандия

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 53

Париж и Хага скептични към Скопие в ЕС

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 135

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 80

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 126

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 93

/ брой: 53