20 Ноември 2018вторник18:46 ч.

Световната купа по футбол идва в София за първи път

/ брой: 17

автор:Владимир Николов

visibility 518

Българските фенове на Световното първенство по футбол и на Световната купа могат да станат част от едно историческо събитие. Отдава им се неповторимата възможност да се доближат до най-желаната футболна награда в света. Световната купа пристига в България със специален самолет на Кока-Кола и ще бъде изложена за широката публика на 14 февруари 2018 г. от 14.00 ч. в мол "Парадайс". Статуетката от масивно злато, тежка 6,142 кг, изобразява две човешки фигури, които държат земното кълбо. Сегашният дизайн на оригиналния трофей е от 1974 г., след като на Мондиал 1970 в Мексико Бразилия спечели първоначалната купа "Жул Риме" за трети път и според регламента тя остана завинаги нейно притежание. Като една от най-разпознаваемите емблеми на спорта, купата на ФИФА може да бъде докосвана само от играчите на победителите във финалите на Световните първенства, и от държавните глави, на страните домакини.  
Световната купа остава притежание на ФИФА, но шампионите я задържат временно до следващия Мондиал, след което получават за постоянно реплика на трофея (позлатена, а не от масивно злато, гравирана с годината, държавата домакин на първенството и името на победителя).
„За първи път българските фенове и широката аудитория в България могат да видят на живо легендарния трофей на ФИФА и да сбъднат една своя футболна мечта. Като дългогодишен спонсор на ФИФА и официален партньор  на Световната купа по футбол, за нас е гордост и отговорност, че хората имат уникалния шанс да станат свидетели на подобно значимо събитие. Като организираме такива инициативи, ние, заедно с ФИФА, насърчаваме развитието на спорта и създаваме положителни емоции и еуфория около наближаващото посещение на купата в България“, сподели Стоян Иванов, изпълнителен директор на Кока-Кола за България.
Обиколката на оригиналния трофей на ФИФА предоставя изключителна възможност за хората да вземат участие в емблематичното събитие и да споделят своята страст към спорта, смятат организаторите на турнето, което ще обиколи света до началото на Мондиала в Русия на 15 юни. Началото на световната обиколка на Световната купа бе дадено в Лондон с участието на футболните легенди  сър Джофри Хърст (Англия) и Андреа Пирло (Италия)

 

Сидеров: Борисов решава, аз съм прост депутат

автор:Дума

visibility 192

Актуализация на избирателните списъци иска БСП

автор:Дума

visibility 165

БСП прави трети опит да замрази депутатските заплати

автор:Дума

visibility 98

1 млн. литра горива са изтеглени от пазара

автор:Дума

visibility 91

У нас спадът на строителството е най-голям в ЕС

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 225

За 60% от пътищата ще се плаща тол такса, обхватът ще расте

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 225

Испания се закани да блокира Брекзит заради Гибралтар

автор:Дума

visibility 45

Океанът изхвърли кашалот, погълнал 6 кг пластмаса

автор:Дума

visibility 69

Вучич за Груевски: Не арестуваме за Мерцедеси

автор:Дума

visibility 196

Няма евтин бензин

автор:Димитър Събев

visibility 123

/ брой: 225

Задкулисието на здравната "реформа"

visibility 737

/ брой: 225

Какво носи у нас заниманието с политика?

visibility 48

/ брой: 225