17 Януари 2019четвъртък10:14 ч.

Аматьори издигнаха кандидатурата на Пенев

/ брой: 16

автор:Марин Милашки

visibility 203

Аматьорският Черногорец Ноевци официално издигна кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС. Документите внесоха юристът Радостин Василев и членът на инициативния комитет Тони Миланов, който преди 3 месеца напусна работата си в ЦСКА-София, за да се присъедини към екипа на Пенев. Ел Голеадор е третият кандидат за президент на БФС. Преди него документи подадоха настоящият шеф Борислав Михайлов, който бе издигнат от Левски, Славия и още десетина клуба от Първа, Втора и Трета лига, и Ивайло Дражев, чиято кандидатура бе издигната от Ботев Болярево.
"Заставаме зад Любослав Пенев с надежда за промяна. Очаква се кандидатурата му да бъде издигната и от други аматьорски клубове в страната", обяви членът на инициативния комитет за кандидатурата на Пенев Ивайло Грозев, който е и шеф на Черногорец.
"Този път приеха документите, депозирахме кандидатурата на Любо Пенев заедно с пълномощника на отбора, който го издига - Черногорец. Към момента само един отбор е издигнал кандидатурата, а до края на седмицата може би още два клуба ще ни подкрепят. Но екипът на Любо Пенев не си е поставил за задача 20-30 клуба да го издигнат, а по-скоро е важно кой ще гласува за него. Обиколката из България върви добре, доколкото съм запознат. Има си хора, които отговарят за това. Срещи с клубове, има интерес. В крайна сметка има някаква нужда от промяна и хората усещат това. Предварително е трудно да се каже кой какво ще подкрепи, особено в ситуацията, която е създал БФС. Има страх, притеснение в клубовете. Така че, най-вероятно ще разберем какво сме направили накрая, когато се броят гласовете. Вероятно нашата амбиция изглежда изключително романтично, дори налудничаво, но в крайна сметка тази промяна е наложителна и тя е продиктувана от изискванията на времето. Така или иначе тя ще се случи, надявам се да се случи този път. Просто това положение, което е в българския футбол, е нетърпимо и трябва да има промяна,“ заяви юристът Василев, защитавал дълги години делата на автентичния ЦСКА.
"Доколкото знам Ники Илиев се пошегува на пресконференцията. Поне такова е обяснението му и е по-скоро провокация към ръководството на Левски. В крайна сметка всеки има право да подкрепя, който си реши, демократично е. Единственото ни желание е по време на изборите да бъде честно, но от сигналите, които получавам до момента, това не се случва.
Много отбори има, които в прав текст ми казват, че се страхуват, че има натиск. Освен това много отбори ни пращат и съобщения, с които го декларират това. Областните председатели по места агитират активно по всякакъв начин за настоящото ръководство на БФС. Това по-скоро не е тяхно право, защото след като е назначен конгресът, администрацията на съюза трябва да работи еднакво за трите кандидатури. Защото функцията на областния председател не е да агитира за избор на президент, по-скоро трябва да има равнопоставеност. Не бих искал да цитирам имена на отбори, за да не ги поставям в притеснено положение, не е коректно от моя страна. Но има доста отбори. Аз имам добри отношения с всички клубове, през годините моята работа е била еднакво коректна както с Левски, така и с ЦСКА, а също с останалите професионални и аматьорски отбори. Не съм аз човекът, който трябва да коментира позицията на ЦСКА. Предполагам, че в един момент те ще я заявят. По-скоро е важна позицията на всички останали 540 клуба, българският футбол не е само Левски и ЦСКА. Със сигурност е ОК документацията на Любо Пенев. Той със сигурност ще участва на предстоящия конгрес при всички положения. Но какво ще се случи с тази декларация за конфликт на интереси, ще се разбере следващите дни", допълни адвокатът.Адвокат Радостин Василев внесе кандидатурата на Любослав Пенев в БФС
Снимка Спортал

 

Близо милион са мъртвите души в избирателните списъци

автор:Дума

visibility 2

Слънчево и топло

автор:Дума

visibility 21

25-годишна жена е открита убита в „Банишора”

автор:Дума

visibility 339

Автобусните превозвачи готвят протести

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 11

"Дженерал електрик" иска да оборудва АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 11

Борсата за ток преговаря със съседни държави

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 11

Путин: „Турски поток” - през България

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 11

Унизително поражение за Мей

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 11

Постиженията на Кубинската революция

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 11

Пловдивската Вавилонска кула

visibility 160

/ брой: 11

Кодекс на заробването на труда

автор:Ева Костова

visibility 233

/ брой: 11