18 Март 2019понеделник16:35 ч.

Биткойнът поевтиня с над 14% за 24 часа

/ брой: 12

автор:Ася Гардели

visibility 763

За 24 часа с над 15% поевтиня криптовалутата Биткойн до вчера следобед. Това сочат данните на сайта coinmarketcap.com, който показва движението на цената на основните криптовалути. Вчера по обяд един биткойн се продаваше за 10 124 щатски долара, или 8280 евро, но цената му през деня продължи да спада. В последните седмици цената на криптовалутата претърпя сериозни колебания и от силното й покачване в средата на декември, в последните няколко дни  се срина. На 16 декември един биткойн се е продавал за 17 586 щатски долара, два дни по-късно цената му достига до 18 737 долара, а в началото на януари цената започва да пада драстично. За 30 дни цената на биткойна се понижи с над 46%, като само за последните 7 дни намалението е в размер на повече от 26 на сто.
Според експерти причината за нестабилната цена е, че криптовалутата не се е наложила като масово разплащателно средство, както и заради нарастващите опасения за регулаторни мерки, след като финансовото министерство на Южна Корея обяви, че не е изключено да забрани търговията с криптовалути.
Според експерти у нас търговията с биткойн е в затруднено положение, тъй като повечето банки в България са се договорили да закрият банковите сметки на фирмите, търгуващи с криптовалути. Физическите лица могат да търгуват чрез банковите си сметки, но за фирмите тази възможност е ограничена, обясни пред ДУМА експерт в търговията с виртуалната валута. Според него се очаква повишаване на цената на биткойна, като най-вероятно това ще стане през събота и неделя.
В момента има дефицит от предлагане на биткойни, тъй като търговците, закупили валутата на висока цена, изчакват ново покачване за подновяването на търговията. Търсенето е голямо предвид моментното понижаване на цената.
 

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 117

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 5

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 111

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 100

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 368

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 235

/ брой: 52