18 Ноември 2018неделя04:52 ч.

БФС с рекорден бюджет 19,1 млн. лв.

Любо Пенев още не е официален кандидат за президент, засега такива са само Боби Михайлов и Ивайло Дражев

/ брой: 11

автор:Марин Милашки

visibility 193

Рекорден ще е бюджетът на БФС за 2018 г. Изпълкомът на съюза гласува вчера рамката от 19,1 млн. лв, а зам. изпълнителният директор Павел Колев разкри, че ръстът е с 6 млн., но за момента той е само прогнозен. Тези пари ще дойдат от програмите на ФИФА и УЕФА и от участието на националния отбор в Купата на нациите. "Членовете на Изпълкома направиха справка за бюджета на БФС през 2006 г. Тогава е бил 7 млн. лв., тоест става дума за увеличение с 12 млн. за 12 г. Прието бе и предложението на Емил Костадинов за създаване на национална юношеска група за юноши до 15 г. Изградена е онлайн платформа, изградена по методиката на Аякс. В нея са качени над 2000 упражнения", обяви Колев.
Другата тема на последното заседание на Изпълнителния комитет е предстоящият изборен конгрес на 16 февруари. На този етап кандидатури обаче са подадени само от настоящия шеф Боби Михайлов, както и от вечния опозиционер Ивайло Дражев. Другият кандидат Любо Пенев още не е входирал заявката си, но срокът е до 1 февруари.
"На конгреса клубовете с право на глас ще бъдат 546. Ще бъде предложено форумът да приеме 117 нови члена, а 145 ще бъдат предложени за изключване поради липса на дейност. Ако има кандидат, който не е допуснат, това ще е решение на конгреса. Комисията за подготовка за конгреса може само да препоръча решение. Освен от Левски кандидатурата на Михайлов е издигната още от Славия, Пирин Бл, Пирин Рз и Места Хаджидимово", разкри още Колев.
"Няма да коментирам опозицията, а и аз не съм видял идеи, а само плюене. Готвим се за конгрес и да го спечелим, защото смятаме, че сме заслужили. В рамките на този Изпълком ще има промени със сигурност.
По-голям ресурс ще вкараме заедно с УЕФА в инфраструктурни проекти в полза на по-малки места и клубове. 2 млн. се дават за детско-юношески футбол. Ще помагаме не само да изграждаме сгради, започнахме и терени - в жк. "Надежда", във Видин. Ще инвестираме по места за така наречения масов футбол. Клубовете ще са радостни, споразумяхме се с фирмата, държаща тв правата, да изплатят вноската от февруари още сега, за да подпомогне отборите, които са на подготовка. Ще платят сумата до една седмица, за да са по-спокойни. Ще имат добър финансов ресурс за старта на сезона и за подготовката", обяви Михайлов.

Зимата нахлува от утре

автор:Дума

visibility 0

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 21

Майките сложиха сиви шалове, свалиха черните знамена

автор:Дума

visibility 26

Сидеров пак в атака: Иска оставката и на Каракачанов

автор:Дума

visibility 44

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 206

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 235

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 631

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1304

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 257

/ брой: 223