19 Март 2019вторник10:51 ч.

Нещо понамирисва

/ брой: 9

автор:Мая Йовановска

visibility 304

"Наводнение и теч в блок, който е в процес на саниране", "Течове, влага и мухъл след саниране на блокове в "Меден рудник", "Покрив на блок протече. Живущ там: Безплатното саниране е безхаберие и кражба на държавни пари", "Цял блок остана без покрив след саниране"... Това са само нищожна част от заглавия за прословутото саниране. Трудно бихме обхванали разнообразието от проблеми, които полазиха късметлиите, застигнати от рядкото щастие сградите им да се санират по националната програма на ГЕРБ. Без майтап обитатели на панелки споделяха, че проблемите с течове, мухъл, пропадане, продънване и т.н. ги застигнали едва след санирането. А някои от тези сгради са строени в края на 50-те години на миналия век.
2 млрд. лв. народна пара похарчиха ГЕРБ по тая програма. Въртяха, сукаха - ще спираме, няма да спираме да санираме, а в началото даже лъгаха, че цялата тая работа е безплатна. Изнасанираха с каквито пари бяха заделели за харчене, нагушиха се "нашите" (самата Лили Павлова като министър призна, че се наемали фирми, дето нямали дори скелета) и сега всеки ден слушаме за поредната сграда, цъфнала след санирането на ГЕРБ. Прокуратурата проверява цените за санирането, които в началото стигаха продажните на квадратен метър жилище, но дали откри престъпление? А пък регионалният министър Николай Нанков не откри нарушения в повечето проверени сгради през миналата година. А как са избирани проверените?
Сега Нанков е пратил указания на областните управители за по-строг контрол по програмата. Щото общините не оказвали достатъчно ефективен контрол и това можело да доведе до вреди с финансово изражение на гражданите. Че нали програмата е гордостта на ГЕРБ, пък и за контрола отговаря основно ДНСК, която е под шапката на МРРБ. И понеже при ГЕРБ нищо не е такова, за каквото ни бива представяно, или властта просто демонстрира работа и загриженост, или някакъв гаф е на път да изскочи наяве и отсега му се търси виновен. Нещо понамирисва!

Слънце и дъжд се редуват днес

автор:Дума

visibility 26

Осъдиха бивш зам.-министър за източване на БДЖ

автор:Дума

visibility 27

Йончева призова за революция на доходите

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 53

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 53

Холандия почита паметта на жертвите от Утрехт

автор:Дума

visibility 0

Заловиха стрелеца от Утрехт

автор:Дума

visibility 243

Шотландия подготвя нов референдум

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 53

Турчин застреля трима в Холандия

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 276

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 174

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 295

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 198

/ брой: 53