14 Декември 2018петък20:17 ч.

Грациите се заканиха догодина пак да са на върха

/ брой: 250

автор:Владимир Николов

visibility 264

Ансамбълът на България по художествена гимнастика, спечелил сребърен медал в многобоя и бронзов на 3 топки и 2 въжета при дебюта си на световно първенство, очаквано бе избран за Отбор на годината.
„Много сме щастливи. За нас е огромна чест да сме тук и да държим тази престижна награда. Благодарим на гласувалите за нас. Не сме си и представяли, че ще станем Отбор на годината. Благодарим на Федерацията и най-вече на Илиана Раева. Благодарим ви, госпожо, че бяхме постоянно до нас, заразявахте ни с любовта си към художествена гимнастика и ни учихте как да бъдем шампиони. Благодарим на треньорите ни, на Михаела Маевска, която миналата година бе тук на нашето място и, разбира се, на човека, който ни направи отбор, вече мога официално да я обявя за Треньор на годината – Весела Димитрова. Научихме много тази година. Надяваме се това да е началото на нашия път и успехите ни. Ще си позволя да обещая, че ще продължаваме да се трудим неуморно. И ще се постараем да ви радваме, всички, които ни подкрепяхте, и догодина отново да сме тук. Надяваме се 2018 година да е още по-силна от тази. Световното първенство ще е в България. Надяваме се залата да е пълна и публиката да ни подкрепя, както досега“, заяви капитанката на ансамбъла Симона Дянкова от името и на останалите грации Лаура Траатс, Теодора Александрова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, както и на резервите Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Анна Шивачева.
„Много сме щастливи. Огромна чест е за нас, че държим тази престижна награда в ръцете си. Не сме си и представяли, че още през тази първа година за нас ще станем Отбор на годината. Пожелаваме си догодина да е също толкова успешна, като през 2017-а", допълни Теодора Александрова.
"Надявам се догодина и аз, и брат ми да сме на тази церемония", добави Елена Бинева. Брат и Калоян е европейски шампион по таекуондо.
"Обещахме на Весела Димитрова догодина да спечелим същата награда. Ще продължим да тренираме все така усърдно, със същата страст и толкова отдадено и ще направим всичко възможно, за да сме отново толкова добри", заявиха в купом новите "златни момичета" на България.
 

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 8

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 126

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 136

Валери Симеонов е номиниран за "Човек на годината"

автор:Дума

visibility 384

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 243

ЕЦБ спира да изкупува дългове

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 243

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 103

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 115

Евролидерите отрязаха Мей за нови преговори

автор:Дума

visibility 150

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 471

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 283

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 243

Как могат да се убиват деца в една европейска държава?

visibility 416

/ брой: 243