19 Април 2019петък06:18 ч.

Вярна представа

/ брой: 249

автор:Ина Михайлова

visibility 2006

КОНПИ, Прокопиев... Прокопиев, КОНПИ...
Нова дъвка за медиите. И действащи лица в постановката. Надпреварват се да шестват по медиите и да хвърлят обвинения. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е бухалката на властта, стана ясно от изявите на Иво Прокопиев... Бойко Борисов не ми влияе, само ми разписва отпуските, рече вчера шефът на независимия орган Пламен Георгиев... Кое е законно, кое - незаконно, кой кого натискал, принуждавал, чии пари с какъв произход са... Сложна е тя!
Има обаче две нещица, дребнички такива, на които е добре да обърнем внимание. Не защото са прекалено скромни резултатите на КОНПИ (що е то?) в годините, ами щото се набиват уж небрежно. Първо, иначе авторитетно звучащият Пламен Георгиев сигурно щеше да хване вяра, ако не беше рекъл, че не знае Иво Прокопиев какви медии има. Ама те го притискали, ревеше преди ден. Второто обаче е по-определящо. В натрапващо самоуверената си изява от телевизора шефът на независимия орган не пропусна да повтори и потрети добре заучена фраза: "Представяте ли си този човек (Прокопиев - б.а.) как мисли, че функционира държавата. Някой се обажда на комисията и комисията прави проверка..." Или: "Как си представя този човек, че действа държавата?! Обажда се някой, образува, прекратява проверки... Къде отива правовата държава?!"
Всеки здравомислещ човек у нас е наясно, че точно така функционира държавата Му. Не сме късопаметни - тефтерчето на Филип Златанов и "Ало, Ваньо" ни стигат.
А в докладите от Брюксел сочат КОНПИ като образец за "солидни" резултати (къде ги?). И настояват да се гарантира, че комисията ще продължи да работи независимо и ефективно. Ще, ще! Още малко и новото мегазвено ще се опече в пленарна зала, а дотогава бъдещият му шеф ще е минал през огън и вода, ще е прокопал трасето. И ще е отстранил оногова, който пречи Нему и аверите Му. КОНПИ дебне! От 681 г. до днес, ако се наложи.

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ