15 Декември 2018събота19:18 ч.

Станислав Тодоров е най-добър рефер

/ брой: 248

автор:Владимир Николов

visibility 328

Станислав Тодоров бе определен за Съдия №1 на 2017 г. от Асоциацията на футболните рефери. 41-годишният шуменец печели наградата за трети път след 2011 и 2012 г. Той е първият трикратен носител на отличието, което се връчва ежегодно от 2009 г. Негови подгласници станаха Ивайло Стоянов-Сватбата, победител от 2014 г., и Николай Йорданов, носител на първия приз.
"Малко съм изненадан. Има доста колеги, които заслужават наградата. Според мен направихме добра година. Всички мачове са трудни. Няма лесен мач, независимо кои отбори играят. Нашата цел е да се опитаме да допускаме колкото се може по-малко грешки, защото всички грешим. Факт е, че имаше доста грешки. Годината не беше лесна. Но мисля, че освен грешките имаше и добри отсъждания. Трябва да се работи. Няма какво друго да кажа - работа, работа и пак работа", каза Тодоров.
За най-добър асистент-съдия беше избран Мартин Маргаритов, а №1 при дамите стана Християна Гутева. За заслуги към футболното съдийство бяха отличени Георги Кабаков-старши, Величко Цончев и Тодор Колев. Награди получиха и оттеглилите се от професията Таско Тасков, Светослав Динев, Николай Стайков, Николай Христов и Николай Георгиев.
"Ние в България всички сме индианци, но имаме много вождове и малко индианци, които да работят. Аз признавам един вожд. Моят вожд е президентът на футболния съюз Борислав Михайлов. Но нека да гледаме позитивно. За да прогресират българските съдии, трябва да има лобизъм, трябва да има срещи. От 29 февруари на семинар в София пристига съдийската комисия на УЕФА. Как мислите, тя идва заради сините очи на Петър Петров ли? Не, напротив. Идва заради доверието, което има към нашия президент от УЕФА, за това, че Марк Бата работи тук, и защото виждат, че има развитие", каза пък шефът на реферите Петър Петров и обяви, че ако Михайлов не бъде преизбран на конгреса на БФС на 16 февруари, ще напусне поста.

 

Стотици почетоха паметта на шестте ястребинчета

автор:Дума

visibility 30

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 546

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 346

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 348

Швеция свали цената за Грипените

автор:Дума

visibility 210

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 243

16 000 "жълти жилетки" отново заляха улиците на Франция

автор:Дума

visibility 2

Франция очаква нови погроми на "жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 122

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 273

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 274

Косово се разпада на две?

автор:Дума

visibility 267

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 638

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 438

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 243