24 Март 2019неделя01:43 ч.

ЦСКА 1948 се отказа от търга за базите

/ брой: 243

автор:Владимир Николов

visibility 367

ЦСКА 1948 се отказа да участва в търга за ст. "Българска армия" и тренировъчната база "Панчарево". От аматьорския тим, който претендира за наследник на фалиралия автентичен клуб, признаха, че няма как да отговарят на изискванията за участие в търга, поставени от спортното министерство.
Председателят на лидера в Югозападна Трета лига Добрин Гьонов обяви директно, че срещу тях има дискриминация, като зад думите му застана и членът на УС Никола Газдов, който е син на финансовата директорка на Лудогорец Теменуга Газдова и през пролетта участва в търга за емблемите на ЦСКА, които бяха спечелени от ЦСКА-Сф на Гриша Ганчев. Именно елитният тим се явява единствен кандидат за базите, като наскоро сам премиерът Бойко Борисов обяви, че именно ЦСКА-Сф ще спечели търга, независимо кои ще участват още в него.
"За нас това е псевдоконкурс. Един нагласен мач, в който резултатът е ясен. Победителят също е ясен - това е отборът на ПФК Литекс, който бе преименуван съвсем наскоро. Направихме всичко възможно, нашите икономисти и юристи работиха денонощно, за да търсят възможни форми да участваме чрез консорциуми, но за съжаление, така изнесените правила не ни позволиха да участваме", каза Гьонов. Клубът не може да отговори на точката от условията за оборот от 15 000 000 лв. без ДДС за последните 3 години, защото е създаден през 2016 г. ЦСКА-Сф пък ще участва в търга с финансовите резултати на Литекс. През 2016 г. от БФС обявиха, че ловчанлии сменят града и цветовете си. Този ЦСКА няма как да докаже оборот от 15 000 000 лв. за няколко месеца. Нужно е да бъдат включени финансовите години 2014-а и 2015-а, плюс първата половина на 2016-а. ЦСКА-Сф отговаря на условието за капитала. Този на "червените" е 6,6 млн. лв. Над 6 000 000 лв. от него е допълнен с дълг на Литекс към "Литекс Комерс", което се вижда в Търговския регистър и ако дълговете бъдат извадени, новият клуб е "на червено", а задълженията му към община Ловеч от съвместна дейност в града са също към 6 млн. лв.", допълни Газдов.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56