17 Януари 2019четвъртък10:12 ч.

Показват "Воевода" и като минисериал

Подготовката на зрелищната продукция от идеята за филм до неговата поява в киносалоните отнема 7 години

/ брой: 241

автор:Дума

visibility 722

След силния кинодебют в началото на годината българският филм "Воевода", гледан от над 90 000 зрители на голям екран, ще има своята телевизионна премиера. В три последователни вечери, от 12 до 14 декември, в 21,00 ч., зрителите на Нова тв ще могат да видят хитовата продукция във вариант на минисериал.
Лентата е създадена по спомени на очевидци и разказа "Румена войвода" от класика Николай Хайтов, който разкрива истинската история на майка, принудена да остави дете и дом и да се наложи в суровия мъжки свят на ХIХ век. Румена предвожда чета и налага свое правосъдие в завладяната от Османската империя България. Подготовката на зрелищната продукция от идеята за филм до момента на неговата поява в киносалоните отнема на режисьора Зорница София 7 години.
Лентата е вълнуващ разказ за човек, притиснат в ъгъла, който прави тежки избори. Румена жертва личното и майчинството си, заради голямото и за да защити другите, с което буди възхищение.
"Румена е доста луда, доста дива жена. Има много любопитни спомени на очевидци за нея. Явно е била извън нормите, извън това, което се е считало за стандартно за жените поне в онова време", коментира Зорница София, която освен режисьор на филма се превъплъщава и в образа на Румена Воевода. Ролята на малкото момиче изпълнява дъщерята на Зорница София - Ники-Амрита. Валери Йорданов играе Стоян Kовача, друго главно действащо лице и байрактар в четата на Румена Воевода. А като Амит Ага зрителите ще видят Горан Гънчев. Сред имената на актьорите, които са част от филма, са още Владимир Зомбори, Алек Алексиев, Леарт Докле и Димитър Селенски, който след броени дни тръгва с "Воевода" на турне в Амстердам и Брюксел.Освен че е режисьор на филма, Зорница София се превъплъщава и в образа на главната героиня

Близо милион са мъртвите души в избирателните списъци

автор:Дума

visibility 2

Слънчево и топло

автор:Дума

visibility 21

25-годишна жена е открита убита в „Банишора”

автор:Дума

visibility 339

Автобусните превозвачи готвят протести

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 11

"Дженерал електрик" иска да оборудва АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 11

Борсата за ток преговаря със съседни държави

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 11

Путин: „Турски поток” - през България

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 11

Унизително поражение за Мей

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 11

Постиженията на Кубинската революция

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 11

Пловдивската Вавилонска кула

visibility 160

/ брой: 11

Кодекс на заробването на труда

автор:Ева Костова

visibility 233

/ брой: 11