18 Ноември 2018неделя08:59 ч.

Унижение

/ брой: 240

автор:Марин Милашки

visibility 717

Решението на Международния олимпийски комитет да изхвърли Русия от Зимните игри в Пьонгчан през февруари донякъде е очаквано, но е и изключително скандално. Защото на политическа основа беше погазено и унизено самото олимпийското движение.
Руските спортисти бяха спрени от участие главно заради това, че държавата им само бе набедена в институционална намеса в използването на допинг. Това е повече от обидно за всяка държава членка на МОК, която попадне в такава ситуация. На всичко отгоре забраната дойде, след като Международната федерация по бобслей и скелетон (IBSF) прекрати временното отстраняване на шестима руски олимпийци, получили наказания след повторен анализ на пробите им от Сочи. Това говори, че МОК не се съобразява с фактите на федерациите, а действа на своя глава, като привидно им е дала право сами да определят да бъдат ли наказани всички руснаци.
Разбира се, всичко е продиктувано от по-висши органи, независимо от жалките твърдения на Томас Бах, че МОК е организация, която не се влияе от политически натиск. Реално сега "Сборная" бе наказана след повторен анализ на пробите от Сочи 2014 и така бяха хванати 21 души. А в щангите например през 2013 г. Азербайджан "изгоря" с 18 души, но страната си плати глобите и пак тежкоатлетите й се върнаха на подиума.
Въпросът е как ще действа Русия. Ако допусне свои спортисти под неутрален флаг в Корея, това означава, че признава вината си. А тя е, че има държавно покровителстване в използване на допинг. Което пък ще окрили още повече противниците й да работят срещу нея. Сега се очаква атаките да се насочат срещу световното по футбол догодина, което е именно в Русия.
Ако най-голямата държава (по територия) в света иска да брани честта си, трябва да бойкотира всякакъв вид Олимпиади и така всички да разберат, че тук не става въпрос просто за спорт, а за политика. Друг изход няма. В противен случай войната срещу руския спорт ще стане още по-мащабна и открита. А такъв вид борби нямат нищо общо с олимпийското движение. Те просто унижават участниците в него.

Зимата нахлува от утре

автор:Дума

visibility 0

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 21

Майките сложиха сиви шалове, свалиха черните знамена

автор:Дума

visibility 26

Сидеров пак в атака: Иска оставката и на Каракачанов

автор:Дума

visibility 44

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 206

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 235

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 631

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1304

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 257

/ брой: 223