16 Декември 2018неделя22:59 ч.

Търговци на риба удрят в кантара

Данъчните в София засилват проверките от Никулден до Нова година, но нямало да пречат на празничната атмосфера

/ брой: 240

автор:Дума

visibility 431

Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е засякла 28 броя везни с нарушения за техническата изправност и несъответстващи на Закона на измерванията при проверка в рибните магазини, съобщиха от агенцията. Проверени са общо 256 везни в цялата страна, които се използват при продажбата на риба и рибни продукти в 211 търговски обекта. Инспекцията е обхванала магазини, щандове за продажба в супермаркети или изнесени пред магазините, както и временно разкрити обекти за продажба на риба в цялата страна.
25 от установените нарушения са били на везни без валидни знаци от извършена проверка на средствата за измерване в употреба, което не гарантира, че те измерват в границите на нормираната максимално допустима грешка. При другите три е установено, че не са разрешени за търговска дейност. Несъответстващите везни са спрени от употреба с протоколи за задължителни предписания. За установените нарушения са връчени актове на обща стойност от около 5400 лв.
От НАП-София обявиха, че покрай започналите празници засилват проверките на търговските обект, като увериха, че "контролните действия по никакъв начин няма да попречат на празничната атмосфера". Проверките започнаха със засилено наблюдение и контрол на търговци на едро на риба, рибни магазини и ресторанти заради Никулден. Към проверяващите екипи са включени и публични изпълнители. Те правят принудително изземане на средствата от касите на фирми и търговски обекти с публични задължения, които не са погасени доброволно в срок. Мерките са били в повече от 35 обекта, търгуващи с риба на територията на София, като в обектите за търговия на едро не са констатирани нередности.
Около студентския празник данъчните служители ще проверяват за укрити обороти и нарушения в най-големите хотели, ресторанти и дискотеки в Боровец и Банско и на територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Инспекторите на териториална дирекция София ще следят и за валидни трудови договори и осигуряване на реални заплати на работещите в обектите.
През коледните и новогодишните празници данъчните ще правят проверки на принципа на тайния клиент. Ще се засича и анализира информацията, която дистанционно се подава към данъчните от фискалните устройства. В случаите на несъответствия ще се извършват допълнителни проверки, а при съмнения за умишлено укриване на обороти и ревизии на юридически и физически лица. Със започването на ски сезона ще се засили и контролът в курортите на територията на областта, в сътрудничество с органите на МВР. Ще се извършват скрити и явни наблюдения и инвентаризации за реално отчитане на оборотите.


 

Президентът даде Бюджет-2019 на КС

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Стотици почетоха паметта на 18-те ястребинци

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 244

Сняг блокира страната

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

АФИС: За 11 години доверието в ЕС се е сринало с 20%

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 244

3.5 млрд. лв. е печалбата от контрабанда на цигари

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Над 61% достигнаха загубите на вода

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 244

Нови столевки с по-добра защита пуска БНБ

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 244

Европа кипи от протести

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 244

Набор от правила прие форумът за климата в Катовице

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 244

В Страсбург почетоха жертвите на атентата

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 244

Украйна създаде новата църква

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 244

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 30

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 49

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 244