13 Декември 2018четвъртък14:03 ч.

На свинче звънче

/ брой: 239

автор:Ина Михайлова

visibility 2373

Те си го избраха, те ще му сърбат попарата.
Погледнато отстрани, така изглеждат нещата драматургично около сценката "приватизационни сделки - промени в Конституцията - Корнелия Нинова лъже!" Несведущи по темата няма. С вчерашна дата лидерът на БСП извади документи, с които показа, че някой, меко казано, бърка. Говори неистини, поднася гледни точки, прави инсинуации и крещи: "Корнелия лъже!"
Така ли е? Само съдебната система може да направи заключения в областта, за която става дума. Всичко останало е постановка и пример за много, ама много добро обслужване на властта.
Това обслужване започва по-отдалеч. Десислава Атанасова от ГЕРБ пише на Сотир Цацаров за "Техноимпекс" и той й отговаря. Шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ мотивира инициативата на своята партия за конституционни промени, свързани с отпадането на давността за разследване на приватизационните дела, а от думите му става ясно, че искането е подплатено с информация от прокуратурата. Когато опозицията обаче настоява за изслушване на Сотир Цацаров например, Кирилов е категоричен, че правилникът не позволява на депутатите да искат справки от главния прокурор. Не позволява за едни. За други...
Кълбото вече се търкаля и не е ясно къде ще спре. Главният прокурор Сотир Цацаров грижливо и този път обслужи властимащите, които си го избраха. Дали ще го оставят сам да се мотае в кълчищата или ще го накиснат още?
Трябва да сме пълни баламурници, ако смятаме, че прокуратурата, първо, е проверила всички приватизационни сделки, както твърди шефът на правната комисия. И, второ, че не разполага с данни за прекратени по давност производства за престъпления, свързани с приватизацията. Не сме будали да се връзваме, че идеята на ГЕРБ за приватизационните промени в Конституцията е продиктувана от неистово желание за тържество на справедливостта. Глупости! И тъй като е ясно, че в постановката ще се вадят папки по предназначение, на всички им светва лампичката, че главичкането с конституционните промени и приватизацията е гоооолям балон. Той ще гърми по адрес на определени хора и сделки. Прошнурованите папки ще бъдат отваряни от подчинените на Цацаров при нужда и по предназначение.
Какво ще правят ГЕРБ и Сотир Цацаров? Как ще отговорят на твърденията на Корнелия Нинова? С нова порция "справки" и ще философстват. Какво ли предстои да чуем? Вече сме свикнали - като започне проверка, Цацаров вее байряка и Борисов надува перките. Като историята завърши с нищо - мълчание или нов удар в друга посока.
Какво ще кажат от прокуратурата за сделките, за които попита Нинова? Дали за тях да не напише писмо Десислава Атанасова? Смее ли! Лесно е да сложиш на свинче звънче, трудно е да го научиш как да не дрънчи с него, когато се въргаля в калта с другите прасчовци.

Жители на Чепеларе блокираха пътя Смолян-Пловдив

автор:Дума

visibility 7

Президентът предупреди: Няма прозрачност в изборния процес

автор:Дума

visibility 238

МАФИЯ*

автор:Дума

visibility 621

/ брой: 242

ГЕРБ ограничиха машинното гласуване

автор:Юлия Кулинска

visibility 208

/ брой: 242

Заради скъпия ток БСП иска изслушване на енергийния министър

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 242

Теглим до 780 лева заем за подаръци по Коледа

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 242

С 3,1% е поскъпнал животът през ноември на годишна база

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 242

Влак се разби в надлез в Турция

автор:Дума

visibility 118

Мей оцеля при вота на недоверие

автор:Дума

visibility 91

Ден на траур след стрелбата в Страсбург

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 242

Избор в Германия отекна в Турция

автор:Зорница Илиева

visibility 189

/ брой: 242

Георги Гьоков: И догодина бедните няма да живеят по-добре

автор:Аида Паникян

visibility 284

/ брой: 242

Агресията в училище - все по-голяма и по-честа

visibility 181

/ брой: 242

Светият синод: Нацистите са ангели небесни

автор:Христо Георгиев

visibility 601

/ брой: 242

Архиви под кофа с вода

visibility 148

/ брой: 242