19 Март 2019вторник08:42 ч.

Умно

Подкрепете център нападателя!

/ брой: 239

автор:Лозан Такев

visibility 1722

Цецо Гуменката ни призова да подкрепим център нападателя!И тъкмо се готвех да го подкрепя, нали и той е човек от народа и нали и той е "парлеву  франсе" и конгратюлейшън, минах на тринайсто число из магазините, да проверя стабилността в страната.
И какво да видя!? Всички цени скочили ... Попитах колко струват яйцата, които купувах довчера за 23 стотинки... Оказа се, че едно яйце вече струвало колкото един стрък праз лук - само 40 стотинки. Кокошките вече не снасят с хипронил и без хипронил, по-евтини, без значение... Голям праз се оказа всяка стока... А продавачката не без свян ми отговаря:"Нали видяхте как са се вдигнали от само себе си заплатите на президента, на премиера, на 80% от народните представители, на министрите и на заместник-министрите!" Ненадейно са скочили с по двеста триста лева отгоре...
 Вярно е, и те са хора от народа, и на  държавния глава месечното му възнаграждение скача само над десет хиляди лева с допълнителните проценти прослужено време в авиацията и на земята... На премиера, уж по-скромно - също са някъде около това число. Вече над четири хиляди лева получават и народните представители, независимо дали са от двайсетте процента или от осемдесетте от населението, които не могат и да се подписват. Те поне това са научили, докато седят зад парламентарните банки две и три десетилетия... Остава да научат само чия столица е Пекин примерно... И да изучават перфектно езика на омразата!
Та, обикаляйки пазара, видях как стабилно стои българското ценообразуване... Още не са вдигнали пенсиите с пет-шест лева през юли догодина и вече прясното мляко също е дръпнало нагоре. Дори вестниците от седемдесет са вече 80 стотинки. Какво му плащаш - две яйца и два стръка лук! Хлябът минава левчето отдавна. Според  по-скромните нови заплати на министрите, премиера, вицепремиерите - само с по-двеста-триста лева  отгоре.
Е, не всичко скача... Вижте дрехите на втора употреба! Частично намаление непрекъснато ги преследва. За по лев, два и три лева може да си купиш дрешка. И книжка също. По петдесет стотинки, левче и два - книги колкото щеш. Е, на  второ четене! И на втора употреба! Но нали сме и на втора скорост в Европа, какво толкова!
На едно място дори намерих книжката за Винету за 50 стотинки. Ще си я купя. Вместо яйце! Нали това била любимата книжка на център нападателя! А у нас не всеки дебил още е прочел историите на Винету. Или книгата "Шайка" на Антон Тодоров...
Може спасение да  дебне отвсякъде, но у нас изходът бил един - на Терминала... То съмнявам се и това да е единствения изход. Цялата планета е полудяла. Спасението е в това да станеш космонавт. Да вземеш еднопосечен билет за космоса...
   Само в едно съм сигурен - че поне 80% от населението ни ще подкрепи център нападателя. Защото у нас всички се вълнуват от футбол. И си представям как един ден той, център нападателят  от Банкя и "Тигрите" ще влезе в Министерския съвет по футболни гащета, да проведе поредното заседание на българското правителство, па било то и по време на българското Европредседателство!
Защото може да има все още някой, който да извика "Царят е гол!", но няма кой да подскаже, че премиерът е по футболни гащи!
 

Йончева призова за революция на доходите

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 53

Президентът създаде Стратегически съвет

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 53

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 53

Заловиха стрелеца от Утрехт

автор:Дума

visibility 57

Шотландия подготвя нов референдум

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 53

Турчин застреля трима в Холандия

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 53

Париж и Хага скептични към Скопие в ЕС

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 135

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 80

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 126

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 93

/ брой: 53