14 Декември 2018петък10:57 ч.

Фандъков гьол

/ брой: 237

автор:Ева Костова

visibility 1895

Покрай качеството на ремонтите в София градският фолклор веднага роди името Фандъков гьол. Става дума за бул. "Дондуков", но където и да погледнеш в столицата гьоловете са един до друг. По улици и тротоари, градинки и нови темели за някой небостъргач... Можем да продължим с   презастрояването, унищожаването на културното и историческото наследство, провалът в областта на градския и велотранспорт. За замърсяването на въздуха да не говорим - статистиката е категорична - над 600 души годишно загиват в София от замърсяване. Това дали тревожи съня на кмета Йорданка Фандъкова? А на Бойко Борисов? Той по всеки повод защитава кметицата си. Пази крехките й рамене от нападки и диверсии на комунисти, русофили и каквито щеш "неблагодарници" и "саботьори".
Някой беше казал, че да си кмет на столицата е като да си слуга на много господари. Но Фандъкова явно не разбра, че има само един господар - хората на града. И друго май не е разбрала - че като кмет на общината има много ясни правомощия, с които и чрез кадровата си политика да се грижи за доброто функциониране на София. Тя освен това има подкрепата на ГЕРБ и на самия премиер. С тази подкрепа, ако тя и партията й искат да работят за столицата, София би процъфтяла. Действителността обаче сочи друго - не само че не искат, но и търсят вината другаде, у другиго извън техния буден демократичен кръжец от спецове. Знае се по какво...
Само преди два-три дена хързулнаха към областния управител горещата тема с опасния язовир "Бели Искър". В свое изявление обаче Илиан Тодоров заяви, че няма да се превърне в жертва на "корумпирани чиновници и плеяда от крадци". И още нещо каза: "Да не би аз, или моите предшественици, или община Самоков да е подписала 25-годишна концесия в полза на "Веолия Уотър"? Столичната община го е направила! Къде са парите от концесионната такса? Защо с тези пари не се ремонтира язовирната стена?".
 Вероятно въпросът отново ще опре до Бойко Борисов. И той пак сигурно покровителствено ще брани крехката кметица. И ще я утешава... до следващия гьол.


 

Анкетна комисия ще търси корупция в ДАБЧ

автор:Дума

visibility 0

Сняг в половин България

автор:Дума

visibility 33

Лекарите в ужас от хаоса с детските клиники

автор:Велиана Христова

visibility 170

/ брой: 243

Богатите българи получават осем пъти повече от бедните

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 243

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 243

ЕЦБ спира да изкупува дългове

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 243

Евролидерите отрязаха Мей за нови преговори

автор:Дума

visibility 15

Полицията застреля терориста от Страсбург

автор:Дума

visibility 173

Мей остава начело засега

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 243

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 266

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 179

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 243

Как могат да се убиват деца в една европейска държава?

visibility 242

/ брой: 243