13 Декември 2018четвъртък14:05 ч.

Актуално

Танцуващият с гълъби

/ брой: 236

автор:Ина Михайлова

visibility 2008

За единия - имотите, за другия - милионите, за нас - сабята, написа почитател на горещите сценарии във фейсбук. Познайте за какво става въпрос от сюжетните линии, които тези дни се преплитат. Държавата тайно се гласи да сключи сделка със Симеон Сакскобургготски и да му даде имотите, които услужливо наричат "царски", а те с народни пари са строени. В замяна царските връзки ще работят за външния имидж на премиера Борисов. И не само за имиджа. Като знак на благодарност Сакскобургготски ще оттегли претенциите си към българската държава в Европейския съд в Страсбург, където според юристи шансовете за солидно одрусване на България са почти стопроцентови. А Борисов няма нужда от подобна излагация, точно когато София ще поеме европредседателството. Танто за кукуригу? За държавата - да, за участниците в сценката - съвсем не.
Ако се чудите откъде накъде бившият бодигард на Сакскобургготски покани някогашния си работодател в борда на европредседателството, а сега го води в Саудитска Арабия, намерете отговорите по-горе. Ако се маете защо Симеон Сакскобургготски е толкова активен в медийното пространство в последния месец и демонстрира благоразположение по адрес на Борисов и неговата положителна еволюция, пак се върнете по-горе.
Дали "царските дворци" не са комисионата, която Царят ще получи за онова, което ще направи за Генерала? На Борисов му е все тая дали имотите, обитавани от царското семейство едно време, ще се водят на гражданина Сакскобургготски или на държавата. Даже е проблем, ако са на държавата - ще трябва пари да харчи, за да ги поддържа, а това значи разходи. На Сакскобургготски му е останало едното име и потекло, а за да ги държи на висотата на величеството се нуждае от имоти. Що да не даде в замяна част от контактите си? Винаги може да дръпне ръчната и да пусне Генерала по пързалката. Последният в момента е петимен за международен авторитет, защото на родна почва нещата не вървят добре. Единият коалиционен партньор го нарича властелин. Вторият като едното нищо утре ще го изплеска сред тикви в галерията си. А третият само използва повода, че Началникът е по-далеч и предава четата на управляващите с декларация срещу подмолните сделки със Сакскобургготски.
От цялата постановка всички печелят, както написа почитателят на горещите сценарии във фейсбук. Излагацията е за държавата. Оставете танца със саби по Арам Хампарцумян, както би казала настоящата председателка на Народното събрание Цвета Караянчева.
А историята с отказа на Иран да допусне самолета на Борисов? Не й обръщайте чак толкова сериозно внимание, трабанти стар натовски познайник на Борисов и Сакскобургготски. Да бе! То че е по-добре да не се раздухва историята, така е, щото малко грубичко ни показаха другата страна на монетата. Дано да си направят този път изводите хората на Екатерина Захариева. Тук работата няма да е като със Захарова, а доста по-сериозна. Залозите са за милиарди, комисионите - също. Точката на картата обаче е гореща. Целта на нашите играчи - амбициозна. Почти колкото плановете да овладеят най-печелившия бизнес в държавата. Нали разбирате какво тук значат някакви си "царски" имоти?
Случайно или не, докато Бойко Борисов танцува със саби, Европарламентът призова ЕС да наложи оръжейно ембарго на Саудитска Арабия. Ще кажете, ама САЩ договорили, сключили сделки... Е, те са друга тема. А ние, какво, покрай тях ли? А колко му е утре да чуем от устата на галения от три папи и танцувалия с две величества със саби, че пак е бил в ролята на бял гълъб? Също като с Ердоган, помним. Сега с краля на Саудитска Арабия. Колос!
А ние - за "царските" имоти. Те са вътрешен гаф - един от много, които Борисов прави, а избирателите му прощават със смях и унищожителни псувни в интернет. Танцът със саби, а после с гълъби може да ни отвори много проблеми. И хич не е за завиждане. На тях обаче не им пука.

Жители на Чепеларе блокираха пътя Смолян-Пловдив

автор:Дума

visibility 7

Президентът предупреди: Няма прозрачност в изборния процес

автор:Дума

visibility 238

МАФИЯ*

автор:Дума

visibility 621

/ брой: 242

ГЕРБ ограничиха машинното гласуване

автор:Юлия Кулинска

visibility 208

/ брой: 242

Заради скъпия ток БСП иска изслушване на енергийния министър

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 242

Теглим до 780 лева заем за подаръци по Коледа

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 242

С 3,1% е поскъпнал животът през ноември на годишна база

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 242

Влак се разби в надлез в Турция

автор:Дума

visibility 118

Мей оцеля при вота на недоверие

автор:Дума

visibility 91

Ден на траур след стрелбата в Страсбург

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 242

Избор в Германия отекна в Турция

автор:Зорница Илиева

visibility 189

/ брой: 242

Георги Гьоков: И догодина бедните няма да живеят по-добре

автор:Аида Паникян

visibility 284

/ брой: 242

Агресията в училище - все по-голяма и по-честа

visibility 181

/ брой: 242

Светият синод: Нацистите са ангели небесни

автор:Христо Георгиев

visibility 601

/ брой: 242

Архиви под кофа с вода

visibility 148

/ брой: 242