20 Ноември 2018вторник20:48 ч.

Позиция

Година от черни петъци

/ брой: 236

автор:Лозан Такев

visibility 408

По подражание на световните образци вече имаме своите луди черни петъци като потребители. Зверски намаления, промоции... За разлика от трите дни евтиния в годината, останалите петъци са наистина черни и луди за много неща от първа необходимост. Не е ли всеки божи ден черен петък за ало измамниците? Не са ли много черните петъци и за търговците в храма? А търговията с влияние? А сделките под масата? А продължаващата и "вечно намаляваща" контрабанда?
Как ли се чувстваха на черния петък новите цени на яйцата и маслото, на всички останали продукти, които без предупреждение ни избомбиха на белия четвъртък?
Черният петък със зверските намаления е при онези, които непрекъснато обещават реформи и промени в държавата - в социалната политика, в образованието, в здравеопазването и особено в съдебната система. Черният луд петък е особено силен, ако става дума за човешкото достойнство у нас, което вече е на такава безценица, че не вълнува почти никого.
Луд шопинг в петък има за всички обещания всеки ден от седмицата. Зареждането е нонстоп. Борим се с бедността, с корупцията, търсим алтернативи. И всичко това е толкова евтино, че е достъпно за всеки обикновен потребител в страната трето десетилетие след началото на промените.
Европейски депутати признават, че най-големият грях на демократите у нас бил, че сме допуснали по време на прехода несправедливостта да управлява човешките ресурси и потребности!? Трябваше да отидат в Брюксел, за да направят разликата. Други евродепутати на пенсионна възраст преди време установиха, че бедността у нас е незаобиколимо явление!? Защото у нас  наистина всеки ден е Черен петък за надеждата, че достойното съществуване и справедливостта предстоят.
Продължават черните петъци за евтиния пиар на властимащите. Пак ще има бонуси за Коледа, после за Великден, а които оцелеят до следващия 1 юли, ще им бъдат дадени по 5-6 лева за църковни свещи и християнско милосърдие. Такъв е черният петък по нашите географски ширини, дами и господа Граждани за Европейско Развитие на Баджанаците!

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 18

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 22

/ брой: 226