24 Март 2019неделя01:44 ч.

Позиция

Година от черни петъци

/ брой: 236

автор:Лозан Такев

visibility 609

По подражание на световните образци вече имаме своите луди черни петъци като потребители. Зверски намаления, промоции... За разлика от трите дни евтиния в годината, останалите петъци са наистина черни и луди за много неща от първа необходимост. Не е ли всеки божи ден черен петък за ало измамниците? Не са ли много черните петъци и за търговците в храма? А търговията с влияние? А сделките под масата? А продължаващата и "вечно намаляваща" контрабанда?
Как ли се чувстваха на черния петък новите цени на яйцата и маслото, на всички останали продукти, които без предупреждение ни избомбиха на белия четвъртък?
Черният петък със зверските намаления е при онези, които непрекъснато обещават реформи и промени в държавата - в социалната политика, в образованието, в здравеопазването и особено в съдебната система. Черният луд петък е особено силен, ако става дума за човешкото достойнство у нас, което вече е на такава безценица, че не вълнува почти никого.
Луд шопинг в петък има за всички обещания всеки ден от седмицата. Зареждането е нонстоп. Борим се с бедността, с корупцията, търсим алтернативи. И всичко това е толкова евтино, че е достъпно за всеки обикновен потребител в страната трето десетилетие след началото на промените.
Европейски депутати признават, че най-големият грях на демократите у нас бил, че сме допуснали по време на прехода несправедливостта да управлява човешките ресурси и потребности!? Трябваше да отидат в Брюксел, за да направят разликата. Други евродепутати на пенсионна възраст преди време установиха, че бедността у нас е незаобиколимо явление!? Защото у нас  наистина всеки ден е Черен петък за надеждата, че достойното съществуване и справедливостта предстоят.
Продължават черните петъци за евтиния пиар на властимащите. Пак ще има бонуси за Коледа, после за Великден, а които оцелеят до следващия 1 юли, ще им бъдат дадени по 5-6 лева за църковни свещи и християнско милосърдие. Такъв е черният петък по нашите географски ширини, дами и господа Граждани за Европейско Развитие на Баджанаците!

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56