24 Април 2019сряда08:06 ч.

Пипайте ги!

/ брой: 233

автор:Ина Михайлова

visibility 2345

Въздишка на облекчение се изтръгна от недрата на народа. Възстановиха кинопрегледите, ей! И всеки ден гледаме успехите на властта, мляскаме и въздишаме да не пропуснем поредната крачка. Единодушно обмислена, още по-единодушно извървяна и най-единодушно призната Нему.
"Дубрутро!" - министри на екрана! По обяд - пак те, а вечер - Той или Кой. Малко са ни обаче лакърдиите от телевизорите. На конгреса им го казаха: слезте при хората, искат да ви пипнат, да се докоснат до Вожда и светлите Му примери, а ний целокупно ще ви следваме. Какво сияние! И ето - Цветан Цветанов трима министри накуп повел в Пловдив, на форум за културно-историческо наследство и дигитализация (Ко? Не-е-е!). Наточили се, цъфнали, министрите им били кахърът. На, водят им ги.
Туй ни чака. Захар ще ръсят, мед ще капе от устите им. Ще венцеславят, ще пудрят, ще обвиват в целофан и ще се перчат колко са велики, как в тях са ножът и хлябът, и многото пари...
И друг вариант няма, нали знаете? Ще очакват да им целуваме краката и пешовете на прескъпите костюми, и върховете на обувките от крокодилска кожа, и златните бутонели. Па сетне Той от екрана цинично нарцистично ще се изхихика, че министрите Му са били сред народа и той е предоволен от светлите Му дела.
Министри за чудо и приказ, най-вече за показ. Тепърва ще ги развеждат по форумчета, конференцийки и детски площадки. С влажни очи ще казват колко ни мислят и как душите им барабар с нашите плачат. А ний да им вярваме. И да ги пипаме за адет!

Липсва важен препарат за хиляди пациентите с рак

автор:Дума

visibility 0

4 месеца бавят тунела край Ловеч

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 79

Борисов обеща 20% скок на БВП с построяването на "Хемус"

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 79

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 79

Джордж Фридман: НАТО е анахронизъм

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Ким пристига във Владивосток

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 79

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 210

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 104

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ