22 Март 2019петък11:38 ч.

Война на стадиона

/ брой: 232

автор:Владимир Николов

visibility 586

Ултрасите на ЦСКА в два поредни дни привлякоха вниманието с хулигански изстъпления. В събота на мача от Югозападната трета лига в Сандански двайсетина бабаити от сектора на домакините замеряха с камъни агитката на ЦСКА 1948, която не им остана длъжна. Оказа се, че нападателите обаче са червени фенове, поддръжници на участващия в Първа лига ЦСКА-София. Вчера ултраси на новосформирания елитен отбор разрушиха оградата на сектора на гости на стадиона на Локомотив в Пловдив и нахлуха на пистата, за да се саморазправят с привърженици на домакините. Заради навлизането им в игралната зона мачът бе спрян, а полицаите с мъка обезвредиха безчинстващите озверели юначаги.
Дали Дисциплинарната комисия към БФС ще се осмели да накаже подобаващо клуба на Гриша Ганчев? При това, след като в последните дни и спортният министър, а преди него и премиерът Бойко Борисов показаха, че ще дадат на сформирания преди година клуб базите на фалиралия ЦСКА. Така де факто той ще бъде обявен за формален наследник на най-титулувания футболен отбор у нас.
Не станаха ли прекалено много бруталните изяви на шайка гамени, които се вживяват в правораздавателни шпиц команди? Да припомним ли безчинствата им и при търга за емблемите и активите на фалиралия ЦСКА?
Но учудваща ли е апатията на властта към действията на запалянковците, щом наскоро дори футболист, избягал от "Българска армия", разкри, че е бил заплашван с физическа разправа от шефовете на отбора, ако не преподпише договора си, отвел го от Литекс на стадиона в Борисовата градина?
Защо всички забравят, че футболът все пак е спорт, а не война? И на стадиона повечето хора, в това число родители с малки деца, отиват да гледат изпълненията с топка на любимците си, а не батални сцени...

"Топлофикация София" пак трупа дългове

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 56

"Булгаргаз" ще купува газ извън Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 56

Съдбата на пакета "Макрон" остава неясна

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 56

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 62

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 173

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 56

ЕНП замрази членството на ФИДЕС

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 570

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 207

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 238

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 140

/ брой: 56