26 Март 2019вторник21:35 ч.

Когато САЩ ти дойдат "на гости"

/ брой: 231

автор:Георги Христов

visibility 1111

По подобие на Афганистан и Ирак, след като имитираха няколкогодишна борба с "Ислямска държава", САЩ решиха, че няма нужда да си тръгват от Сирия, въпреки че никой не ги е канил и съгласно международното право нямат никакво основание да са там. Нямат основание дори на базата на резултатите от антитерористичната си кампания - години наред най-мощната армия на света уж воюваше с джихадистите, а в резултат територията на "Ислямска държава" нарастваше все повече и повече. Или поне така беше, преди да се появи Русия. След това много набързо нещата придобиха съвсем друг вид, а понастоящем легитимното правителство на Сирия контролира над 98% от територията на страната.
Логично възниква въпросът, щом няма вече заплаха от терористи, що ще дирят американските части в Сирия? С кого ще се борят? Този ход на американското военно командване показва, че истинската му цел е "смяна на режима" на лошия Асад, а не толкова борба с ислямистите. Все по-очевидно става, че това последното е само претекст за всяване на хаос и последваща доминация в Близкия изток. Дългогодишният американски партньор и подизпълнител в региона Саудитска Арабия дори вече не се крие, че финансира радикални групировки. А случаите, в които помощ за митичната "умерена опозиция" се оказваше в ръцете на най-крайните "бунтовници", вече са прекалено много, за да ги изброяваме.
Разбира се, това решение идва под миловиден предлог - загриженост за всички най-висши човешки идеали. Но нека наречем нещата с истинските им имена - това е най-безцеремонна окупация, дори агресия спрямо суверенна държава. Днес в света има една държава, която си позволява да се меси в живота на всички останали, и това са САЩ. Но на нея й е простено по някакви странни причини. А само си представете реакцията, ако това беше Русия...
 

Парламентът поема контрола над "Брекзит"

автор:Дума

visibility 32

/ брой: 59

Америка прие закон срещу руския газ в ЕС

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 59

Заплашиха кметства в германски градове

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 59

Румънците забогатяват

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 59