21 Ноември 2018сряда21:07 ч.

Когато САЩ ти дойдат "на гости"

/ брой: 231

автор:Георги Христов

visibility 901

По подобие на Афганистан и Ирак, след като имитираха няколкогодишна борба с "Ислямска държава", САЩ решиха, че няма нужда да си тръгват от Сирия, въпреки че никой не ги е канил и съгласно международното право нямат никакво основание да са там. Нямат основание дори на базата на резултатите от антитерористичната си кампания - години наред най-мощната армия на света уж воюваше с джихадистите, а в резултат територията на "Ислямска държава" нарастваше все повече и повече. Или поне така беше, преди да се появи Русия. След това много набързо нещата придобиха съвсем друг вид, а понастоящем легитимното правителство на Сирия контролира над 98% от територията на страната.
Логично възниква въпросът, щом няма вече заплаха от терористи, що ще дирят американските части в Сирия? С кого ще се борят? Този ход на американското военно командване показва, че истинската му цел е "смяна на режима" на лошия Асад, а не толкова борба с ислямистите. Все по-очевидно става, че това последното е само претекст за всяване на хаос и последваща доминация в Близкия изток. Дългогодишният американски партньор и подизпълнител в региона Саудитска Арабия дори вече не се крие, че финансира радикални групировки. А случаите, в които помощ за митичната "умерена опозиция" се оказваше в ръцете на най-крайните "бунтовници", вече са прекалено много, за да ги изброяваме.
Разбира се, това решение идва под миловиден предлог - загриженост за всички най-висши човешки идеали. Но нека наречем нещата с истинските им имена - това е най-безцеремонна окупация, дори агресия спрямо суверенна държава. Днес в света има една държава, която си позволява да се меси в живота на всички останали, и това са САЩ. Но на нея й е простено по някакви странни причини. А само си представете реакцията, ако това беше Русия...
 

"Обединени патриоти" се разпаднаха

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 227

Бизнесът изригна срещу протестите

автор:Ростислава Иванова

visibility 16

/ брой: 227

63% смятат, че медиите са зависими

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 227

Правителствена болница става детска

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 227

БЕХ ще спасява ТЕЦ "Марица изток 2"

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 227

Бум на фалшиви сайтове около Черния петък и празниците

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 227

Агросекторът бележи ръст от 8,9%

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 227

Ремонтите на подвижен състав в БДЖ трябва да приключат догодина

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 227

Конгресът и Тръмп в сблъсък за убийството на Хашоги

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 227

Меркел пред Бундестага: Да подкрепим пакта на ООН за миграцията

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 227

Южнокореец оглави Интерпол

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 227

Кратки новини

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 227

Партии или диктатура

visibility 15

/ брой: 227