23 Март 2019събота21:50 ч.

Везенков все пак ще играе за България

Барселона пусна национала да излезе срещу Финландия и Исландия в последния момент

/ брой: 231

автор:Владимир Николов

visibility 292

Александър Везенков пристигна в България късно вечерта в сряда, след като най-накрая клубът му Барселона му разреши да се присъедини към националния отбор за предстоящите световни квалификации с Финландия и Исландия. "Беше трудна седмица. Искам да благодаря на Барселона, на треньора, на ръководството за това, че ме пуснаха да дойда да играя и осъзнаха колко важни са за мен тези двубои. Благодарен съм и на семейството ми и всички, които бяха до мен, защото беше една много различна седмица. Трябва да се намери баланс между играчите и клубовете. До последно чакахме да видим дали някой ще е контузен, дали ще има проблеми. Треньор и ръководство помогнаха много, това беше най-доброто решение", разкри Александър как е получил дълго чаканото "да" от клуба.
"Аз съм много мотивиран и много амбициран. Виждам как тренират момчетата, по изказванията им колко са готови. Не трябва да има напрежение и пренавиване. Финландия ще са без ключови играчи, но това не трябва да ни успокоява. Треньорът си знае работата. Говорих с него и с момчетата и ще изиграем един добър мач", коментира той.
"Проведох много разговори. Ако не се беше случило, не знам как щях да го приема. Благодаря пак на Барселона и на моето семейство най-вече", заяви избраният от Бруклин Нетс в Драфта баскетболист.
"Петери Копонен остана в Барселона. Не знам той как го прие. Не искам да коментирам. Само ще кажа, че съм още по-мотивиран да победим Финландия в петък", каза Везенков по адрес на съотборника си в Барса и национал на финландците, който обаче остана в клубния отбор. "Не знам дали най-важното е кой ще остане извън групата. Важни са победите или загубите. Аз продължавам да тренирам. Готов съм за битка. Много нови играчи има, много и на моята позиция. Говорихме и казаха, че са доволни от мен. Трябва да покажа характер в този труден момент", бе коментарът на крилото относно ситуацията, в която се намира, и това, че не попада в групата за мача вече няколко двубоя поред.
"Много ще се радвам залата да е пълна. Мисля, че може да се постигне. И ние, и феновете заслужаваме пълна зала и баскетбол на високо ниво. За мен е най-хубаво, че ще играем в Ботевград. Там, където живеят майка ми и баща ми. Не знам какви са очакванията на хората и нашите очаквания. Финландия ще играят амбицирано, имат играчи на много високо ниво и са опасен отбор, въпреки че ще са без трима от най-добрите си баскетболисти. Не можем да ги подценим. Ще стане интересен двубой. Всички групи са тежки. Франция са с различен състав, Испания, Гърция са без играчи от Евролигата. Дано това да се оправи, защото най-добрите заслужават да играят за националните отбори", завърши 206-сантиметровият левичар.

 

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56