19 Април 2019петък04:24 ч.

Порочен кръг

/ брой: 230

автор:Ростислава Иванова

visibility 1024

Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за собствениците - държавни, общински, частни. Наслушахме се на обещания как властта ще оправи нещата, ама те пак са постарому, както преди 6 години. И как да се променят с все същите стари гербаджийски муцуни в управлението, сред чиито приоритети безопасността на народа липсва.
Ще мине време, хората ще забравят. И така до новия потоп. После пак проверки, предписания, без промяна, без наказани управници. Порочен кръг!
Язовир заплашва София и властта пак нехае, та се наложи Цацаров да спеши Борисов. Ако някой ден, не дай, Боже, язовирната стена се скъса и реки по жълтите павета издавят столичани, оправданието с некадърни министри няма да спаси главата на Бойко. Сега Николай Нанков е на мушката, ама нищо чудно и на него да му се размине. От МРРБ пък веднага завъртяха порочния кръг, че за язовира отговарял областният управител. Пък той от друга партия.

 

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ