24 Април 2019сряда08:09 ч.

Пак отровен бурен

/ брой: 230

автор:Ева Костова

visibility 864

Мине не мине ден, и в нивата на големите работодатели избуява поредният отровен бурен, поливан от тях с неистово настървение. Ако влагаха толкова енергия в работата, за която са призвани, щяхме да бъдем далеч от днешното тъжно и бедно житие. Но работодателите едно си знаят и едно си баят, настъпиш ли ги за доходи и заплати. Оврещяват орталъка и носят от девет кладенеца вода срещу по-високото заплащане на наетите. Стават смешни в наглостта си да доказват колко те са прави, а всички други са будали на каишка. И на това му викат бизнес. Поредното писмо с вопли се появи вчера. Започват с витиевати точки, параграфи, аргументи от близо и далеч, за да стигнат до основното - никаква минимална заплата докъм април догодина, защото, видите ли, тогава щели да излязат данните на НСИ, та да впрегнат и тях сред абсурдните си аргументи, че "линията на бедност" е подходяща долна граница за МРЗ, "защото при определянето й са отчетени всички значими за качеството на живот параметри и тя се изчислява на основата на обективни статистически показатели". Съдете сами - почти 2,2 милиона (една трета от всички българи) са в домакинства с по-малко от 314 лв. на човек, което е официалният праг на бедността, а над 400 000 души официално работят на минималната заплата от 460 лв. В същото време Международната конфедерация на профсъюзите публикува данни за 2017 г. от глобално проучване - според над 80% от хората минималната работна заплата в тяхната държава е твърде ниска и трябва да бъде увеличавана изпреварващо. Но "баш работодателите" подобна статистика не четат. Те са си самодостатъчни и като папагали повтарят: махнете клас прослужено време! Каквото и да пишат и преписват, все с този призив завършват.
Господата "прослужено време" отново се оляха. Никога няма да си дадат сметка, че от по-богат работник може да спечелиш повече... 
 

Липсва важен препарат за хиляди пациентите с рак

автор:Дума

visibility 0

4 месеца бавят тунела край Ловеч

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 79

Борисов обеща 20% скок на БВП с построяването на "Хемус"

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 79

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 79

Джордж Фридман: НАТО е анахронизъм

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Ким пристига във Владивосток

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 79

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 210

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 104

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ