21 Април 2019неделя16:06 ч.

Позиция

Още за тавана

/ брой: 230

автор:Лозан Такев

visibility 441

Въпросът с тавана у нас е доста дискусионен. Колко е законосъобразен не знам, но го има. Има таван на получаваните пенсии. Колкото и високо да си се осигурявал според нормативите, ти казват: "Точка по въпроса. Има таван." И години наред си ощетен. Скоро щял да падне таванът, но само за най-новите пенсионери. Старите...
А защо няма таван на високите възнаграждения, ако не достигат финансите? Депутатите, мине не мине период, и хоп - още двеста-триста лева нагоре. Таван там няма. И няма да има. Не само за тях. Има категория хора, които живеят в друга, наистина паралелна държава...
Добре, с доходите прекратяваме дискусията.
Защо няма таван за останалите явления по време на прехода и демокрацията? Защо няма таван за поредицата от далавери? Защо няма таван за броя нарушения и престъпления по време на приватизацията, на концесиите, на мутризирането на страната?
Защо няма таван за броя на неизпълнените предизборни обещания от всички цветове и партии?Защо няма таван за грешките на управляващите и въобще на политиците? Както няма таван за грешните ходове на правителството, няма таван за шуробаджанашките примери, за нарушенията при обществените поръчки и сделки.
Защо няма таван за броя на партиите, през които може да премине един "демократ" по време на Прехода? Веднага се сещам за имената на поне десетина, прелитащи от партия в партия. Няма таван - щъкат от коалиция в коалиция, само и само да са във властта по време на демокрацията. Защото няма таван. Макар и морален.
Няма таван и за корупцията, за несправедливостта. Няма ограничителни знаци и спирачки за простащината, за глупостта, за престъпленията, за изнудванията, кражбите и ало-измамите.
У нас има таван само за жалките ни пенсии.

Честита Цветница!

автор:Дума

visibility 161

До 18 градуса на Цветница

автор:Дума

visibility 141

Шести сме в Европа по заразени с морбили

автор:Дума

visibility 180

Борисов: Правим паркове, за да се събират БСП

автор:Дума

visibility 274

Елена Йончева: Какво още крие АПИ?

автор:Дума

visibility 948

ТЕЦ-овете искат до 108% по-скъпо парно

автор:Дума

visibility 405

Готвят протест срещу новите цени на тока

автор:Дума

visibility 545

Демонстрации за мир в Германия

автор:Дума

visibility 225

Напрежение край Триполи

автор:Дума

visibility 247

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 1380

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 897

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 1067

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ